12 Eylül 2017 11:23

Eğitim Sen: Sendikal faaliyet suç olarak gösterilemez

Eğitim Sen İzmir Şubesi, barış mücadelesi sebebiyle memuriyetten men edilen eski şube başkanı Bahri Akkan'la ilgili açıklama yaptı.

Paylaş

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri ile İzmir Barış Bloku'nun yaptığı eylemlerde basın metnini okuduğu için hakkında başlatılan soruşturma kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu tarafından memuriyetten men cezası verilen dönemin Eğitim Sen İzmir 1 Nolu  Şube Başkanı Bahri Akkan'la ilgili Eğitim Sen Şubeleri basın açıklaması yaptı.

Konak Eski Sümerbank önündeki açıklamada 'İhraçlarınız, Sürgünleriniz Kaybedecek. Mücadele, Dayanışma, Umut Kazanacak. Geri Döneceğiz' pankartı açılırken açıklamaya emek ve demokrasi güçlerinin temsilcileri de katıldı.

Basın metnini okuyan Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Necip Vardal, Milli Eğitim Bakanlığının okulların açılmasına sayılı günler kala eğitim ve hukukla zayıflayan ilişkisini iyice kopardığını ve hükümetin eğitim alanındaki ceza infaz kurumu gibi hareket etmeye başladığını belirtti.

'MEB YARGI KARARLARINDAN DERS ÇIKARMIYOR'

Vardal, sendikal eylemleri suç gibi göstermeye çalışan MEB'in yargı kararlarından ders çıkarmadığını ifade ederek "Şüphesiz bu devlet memurluğundan çıkarma kararının ardında yatan en temel etken, hükümetin yıllardır izlediği eşitsiz, ayrımcı, otoriter, baskıcı ve yasakçı eğitim politikasına karşı kamusal, parasız, laik, bilimsel, nitelikli, demokratik ve anadilinde eğitim mücadelemizin verdiği rahatsızlıktır" dedi.

'ÖRGÜTSEL VE HUKUKSAL MÜCADELE SÜRECEK'

Ülkenin OHAL hukuku ile yönetilmeye çalışıldığını da ekleyen Vardal şunları söyledi: "İnsanlık suçu olan sürgünler derhal durdurulmalı, OHAL kaldırılmalı, KHK’ler geri çekilmeli, hukuksuz ihraç edilen kamu emekçileri görevlerine iade edilmelidir. Eğitim Sen olarak Bahri Akkan’ın devlet memurluğundan çıkarılma kararının kaldırılması, ihraç edilen üyelerimize yönelik her türlü baskı, soruşturma ve sürgünlerin durdurulması, çocuklarımızın ve öğrencilerimizin eğitim hakkı için tüm gücümüzle örgütsel ve hukuksal mücadelemizi sürdüreceğimiz bilinmelidir."

AKKAN: BARIŞ MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

Basın açıklamasında konuşan Bahri Akkan ise bundan sonra da barış mücadelesi vermeye devam edeceğini ifade ederek "Bizim yaptıklarımızdan gölgeleri kadar korkuyorlar. Bu karanlığı dayanışma ile  mücadele ile yırtacağımızı, sokakları geri alacağımızı biliyorum. Yola kararlılıkla devam edeceğiz. Sınıfa yapılan saldırılara karşı sesimizi daha gür çıkaracağız. AKP'ye ve kapitalizme karşı mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tekno Maccaferri'de jandarma gözetiminde grev kırıcılığı!

SONRAKİ HABER

Kesilmesin diye sahiplendiği oğlağı yanından ayırmıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...