12 Eylül 2017 08:58

Irak Parlamentosu'ndan bağımsızlık referandumuna ret kararı

Irak Parlamentosu'nda yapılan oylamada 25 Eylül'de Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin yapacağı referanduma ret kararı çıktı.

Paylaş

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin gerçekleştireceği bağımsızlık referandumuna dair bugün Irak Parlamentosu'nda yapılan oylamadan 'Kürdistan bölgesi ve idaresi dışındaki yerlerde referandum yapılmasına ret' kararı çıktı. Kararda Başbakan Haydar El İbadi’ye referanduma karşı önlem alma yetkisinin de verildiği belirtiliyor.

Bağdat’tan bildiren Rudaw muhabiri, Irak Parlamentosu’nda yapılan oylamada referandum konusunda “ret” kararının çıktığını duyururken referandum meselesinin 80 parlamenterin imzasıyla parlamentonun gündemine getirildiğini, Kürt parlamenterlerinin ise oturumu boykot ettiklerini belirtti.  

Rudaw İngilizce haberinde parlamentonun Irak Başbakanı Haydar El İbadi’ye, “Kürt bölgesi ve bölge yönetiminin dışında olmakla birlikte kontrolünün altında bulunan Kürt bölgelerindeki 25 Eylül referandumu sürecine karşı önlem alma yetkisini verdiğini” kaydetti.

‘ASKERİ TEDBİRLER DE İÇERİYOR’

Bu arada Kürt milletvekilleri karara tepki gösterirken Rudaw’a konuşan Mesut Barzani liderliğindeki KDP milletvekillerinden Sırvan Sereni de Irak Parlamentosu’nda benimsenen kararın “askeri tedbirleri" de içerdiğini söyledi.

Öte yandan diğer bir KDP milletvekili de karar ile ilgili olarak "Türkmen milletvekillerini suçladığına" dikkat çekildiği haberde Irak merkezi hükümetinin daha önce çeşitli kez bağımsızlık referandumunu “anayasa aykırı” diyerek redettiği anımsatıldı. (DIŞ HABERLER)
 

 

HEDİYE LEVENT: 2 CEVAPSIZ SORU

ÖNCEKİ HABER

Savcı, Eryılmaz’ın ‘dayanışma’dan cezalandırılmasını istedi

SONRAKİ HABER

Müfredat, öğretmenleri emekliliğe mi yöneltti?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...