25 Temmuz 2012 09:42

Çapa direnişi 156. gününde

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’nde taşeron işçilerin kadrolu ve güvenceli çalışmak için başlattığı direniş devam ediyor. Direnişlerinin 156. gününde kurdukları çadır önünde açıklama yapan işçiler, bir kez daha kararlılıklarını vurguladı.Sık sık, “Sağlık işi ek

Çapa direnişi 156. gününde
Paylaş

Sık sık, “Sağlık işi ekip işidir”, “Taşeron sistemi kölelik düzeni”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganlarını atan işçiler adına, Taşeron İşçilerle Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (TAŞ İŞ DER) işten atılan Hemşire Emine Ermiş yaptı.

HAKLILIĞIMIZI REKTÖRLÜK DE BİLİYOR

İstanbul Üniversitesi taşeron işçilerinin, yargı kararları ve müfettiş raporlarıyla kadrolu olma haklarının ispat edildiğini hatırlatan Ermiş, rektörlüğün kendilerine KPSS’ye girin ve atanın tavsiyesinde bulunmasına tepki gösterdi.

“Taşeron işçileri İstanbul Üniversitesi karşısında hem vicdanen hem insani olarak hem de hukuken haklıdır. İşçilerin haklılığı başhekimlik, dekanlık ve rektörlük tarafından da biliniyor” diyen Ermiş, haklı taleplerini savunmaya devam edeceklerini söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Amerika’da silah satışları arttı

SONRAKİ HABER

Katiller serbest KESK’liler tutuklu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...