12 Eylül 2017 08:32

TV10, OHAL Komisyonuna başvuracak

Kanun hükmünde kararnameye dayandırılan başbakanlık genelgesi ile kapatılan TV10 OHAL komisyonuna başvurmaya hazırlanıyor.

Paylaş

KHK'ye dayanılarak, başbakanlık genelgesi ile kapatılan TV10 OHAL komisyonuna başvurmaya hazırlanıyor. Daha önce ön başvuru listesinde adı olmadığı için başvuru yapamayan kanal yönetimi buna rağmen 13 Eylül’de OHAL Komisyonuna başvuracağını açıkladı. TV10 Yönetim Kurulu Başkanı Büyükşahin ve avukatlar, komisyona başvuru yaptıktan sonra, Ankara’da Alevi kurumlarının genel başkanlarıyla birlikte bir basın toplantısı düzenleyecekler.

KAPATILMA SONRASI NE OLDU?

2011 yılından beri aralıksız yayın yapan kanal, 15 Temmuz sonrasında ilan edilen OHAL kararnamesiyle, Hayatın Sesi, İMC, Van TV ile birlikte 28 Eylül 2016 tarihinde kapatılmıştı.

Kanalın 4 Ekim’de ise kapısı mühürlenmişti. Aralarında TV10’un da bulunduğu kanalların mal varlıkları TMSF’ye devredilmişti. Bu varlıklar ise geçtiğimiz hafta TMSF yoluyla satışa çıkarılmıştı.

TV10 çalışanları, kanalın kapanmasının ardından İstanbul Taksim’de Galatasaray Meydanı’nda saat 14.00’te eylem başlattı. 49 haftadır Galatasaray Meydanı’nda çalışanların gerçekleştirdiği eyleme Alevi kurum temsilcileri ve üyeleri ile demokratik kitle örgütleri katılarak destek veriyor. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

17 Eylül laik ve bilimsel eğitim mitingine çağrı

SONRAKİ HABER

Fakıbaba: Kuru üzüm alım fiyatı 4 lira olarak belirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...