12 Eylül 2017 07:47

Almanya'daki Nazi davasında müebbet hapis istemi

Irkçı terör örgütü NSU'nun hayatta kalan üyelerine açılan davada baş sanık Beate Zschäpe için müebbet hapis cezası talep edildi.

Paylaş

Almanya'da 2000-2007 yılları arasında 8'i Türkiye kökenli 10 kişiyi öldürmek, banka soymak ve bombalı saldırılarda bulunmakla suçlanan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü davasında federal savcı mütalaasında davanın baş sanığı Beate Zschäpe için ömür boyu hapis cezası talep etti.

Almanya'da federal savcı açıkladığı mütalaasında Neo Nazilerin 10 kişiyi öldürmekle suçlandığı NSU davasının hayattaki tek sanığı Beate Zschäpe için ömür boyu hapis cezası istedi.

Savcılar 42 yaşındaki Zschäpe'nin 2000-2007 yılları arasında 8'i Türk, biri Yunan, biri de Alman polis memuru olmak üzere 10 kişiyi öldüren Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) örgütünün üyesi olduğunu  belirtti.

Zschäpe diğer 2 örgüt üyesiyle birlikte cinayetlerde yer aldığı suçlamalarını reddetmişti.

Avukatı ise Zschäpe'nin 2011'de polisle girdikleri çatışmada öldürülen diğer 2 örgüt üyesi Uwe Mundlos ve Uwe Boehnhard'ı cinayetler sırasında durdurmadığı için 'kendini suçlu hissettiğini' belirtmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

PSG Başkanı: FFP kaygımız yok

SONRAKİ HABER

Norveç’te sağcılar kazandı, sosyal demokratlar geriledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...