12 Eylül 2017 07:50

PSG Başkanı: FFP kaygımız yok

PSG Başkanı Katarlı Nasser al-Khelaifi, Neymar ve Mbappe transferleri sonrası Finansal Fair Play kaygısı yaşamadıklarını söyledi.

Paylaş

PSG Başkanı Nasser al-Khelaifi, İngiliz The Telegraph gazetesine özel açıklamalarda bulundu. 222 milyon avroluk Neymar ve  180 milyon avroluk Kylian Mbappe transferleri ile futbol tarihinin transfer rekorlarını altüst eden Nasser al-Khelaifi, Finansal Fair Play(FFP) kaygısı yaşamadıklarını söyledi.

Katarlı Nasser al-Khelaifi “Bu transferler PSG’nin dünyanın en iyi takımı olması ve spor markası haline gelmesi hedefi içindir” dedi.

PSG’yi satın aldıkları günden beri çok çalıştıklarını belirten Nasser al-Khelaifi, “Kulüp gelirlerini artırma konusunda 6 yıldır sıkı çalışıyoruz. Bilet satışı, sponsorluk, ürün satışı, maç günü gelirleri ve yayın hakları gelirlerimizi 90 milyon avrodan yaklaşık 500 milyon avroya çıkardık. Son iki sezonda ise kâr eden bir kulübüz. Şimdi gelirlerimiz yüzde 20 ila yüzde 40 arasında. Daha da büyütmeyi hedefliyoruz. Financial Fair-Play kriterlerini karşılamamız için 30 Haziran 2018’e kadar süremiz var. Bu yüzden herkese diyorum ki rahatlayın ve kendi projeniz hakkında düşünün. Biz kendi projemizi düşünüp, inşa ediyoruz’” diye konuştu. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

TDMK ile UEFA arasında dopingle mücadele protokolü imzalandı

SONRAKİ HABER

Almanya'daki Nazi davasında müebbet hapis istemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...