25 Temmuz 2012 09:41

Amerika’da silah satışları arttı

Geçtiğimiz hafta Colorado’da bir sinema salonunda gerçekleştirilen silahlı saldırı sonrası, Amerika’da silah satışının arttığı bildirildi.Yetkililerin bildirdiğine göre, 12 kişinin ölümüne ve 58 kişinin yaralanmasına neden olan saldırıdan üç gün sonra, kendini korumak isteyen Amerikalılar silahlara sarıldı

Amerika’da silah satışları arttı
Paylaş

Yetkililerin bildirdiğine göre, 12 kişinin ölümüne ve 58 kişinin yaralanmasına neden olan saldırıdan üç gün sonra, kendini korumak isteyen Amerikalılar silahlara sarıldı ve silah satışlarında  yüzde 43 artış yaşandı.

Saldırıda yaralanan 58 kişiden 20’sinin hastanede tedavisi halen devam ediyor.

Colorado Soruşturma Bürosu’nun açıklamasına göre, devlet onaylı yasal silah başvurusu üzerinde saldırı öncesi 13 Temmuz tarihinde yapılan sorgulamada, 880 başvuru görünüyor. Saldırının ertesi günü, Cumartesi yapılan sorgulamada ise bu rakam 1.216’ya çıkarken, Pazar günü 1.243 kişi silah başvurusunda bulunuyor. Bu da, toplamda 2.887 kişinin silah başvurusunda bulunması, yani saldırı öncesi yapılan başvuruların yüzde 43 oranında arttığını gösteriyor.

Colorado’da Gunners Den adlı bir silah dükkanı sahibi Dick Rutan, ABD’nin Denver Post gazetesine verdiği demeçte: “Başlarına bu sinemada olanlar gibi bir olay geldiğinde kendilerini ve ailelerini koruyabilmek istiyorlar” dedi.

Son 20 yılda şiddet olaylarının giderek arttığı ülkede, silah satımı da güvenlik bahane gösterilerek giderek artıyor. Bu da, beraberinde farklı sorunlar getiriyor. ABDli hukuk yetkilileri de, bu tür kaydadeğer saldırılar sonrasında silah satışlarının giderek arttığını belirtiyor.

Washington’daki bir grup demokrat meclis üyesi, yüksek kapasiteli bir grup silah dergisinin kapatılması için çağrı başlattı. Fakat, Kasım ayında yapılacak olan seçimler öncesi parlamenterlerin silah kontrolünü sağlamak adına önlemler alması beklenmiyor.

Gelecek hafta, Colorado’daki saldırıdan sorumlu gösterilen sanık James Holmes’un duruşması gelecek hafta devam edecek. Hakim, bir sonraki duruşmanın kameralara izin verilmeyeceğini açıkladı.

Tedavisi devam eden 20 kişiden 6 kişinin durumunun kritik olduğu bildirildi. (DIŞ HABERLER)    

ÖNCEKİ HABER

DTK: Kürtlerin kararına saygı gösterin

SONRAKİ HABER

Çapa direnişi 156. gününde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...