12 Eylül 2017 06:58

Öğretmenler okulu boyayıp eksiklerini giderdi

Antalya Manavgat'ta merkeze 110 kilometre uzaklıktaki Yeşilbağ Cumhuriyet İlkokul ve Ortaokulu'nda öğretmenler, okulu boyayıp eksiklerini giderdi.

Paylaş

Antalya- Isparta sınırında, Manavgat'a bağlı bir dağ mahallesi olan Yeşilbağ'daki Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu öğretmenleri, Müdür vekili Belin Ada'nın öncülüğünde, yeni eğitim ve öğretim yılına hazırlık yapmak amacıyla tadilat çalışması yapıldı. Önce okulun eksiklerini tespit eden öğretmenler, maddi destek olan bir yurttaşın katkısıyla alınan boyalarla bütün sınıfları, koridorları, mescidi, dış duvarı ve bahçe duvarını boyadı. Sınıfları da temizleyen öğretmenler, sıraları da okul bahçesine çıkartarak önce tadilatlarını yaptı, ardından boyadı.

  • Okulun tadilattan önceki durumu

Yeşilbağ Mahallesi'nin Manavgat'a 110 kilometre mesafede ve 950 rakımda bulunduğunu belirten müdür vekili Belin Ada şunları söyledi:

"Küçük, şirin, yeşille doğayla iç içe bir mahallemiz var. Mahallemizin en büyük sıkıntısı mesafe. Yolumuz 110 kilometre ve virajlı olduğu için 2- 2.5 saate merkeze inebiliyoruz. Köyümüzde haftada iki kere, pazartesi ve cuma günleri dolmuş merkeze indiği için de istediğimiz her an ulaşım sağlayamıyoruz. İki bakkalımız var, ihtiyacımızı oradan sağlayabiliyoruz. Mahallelimiz yardımsever, istediğimiz zaman yardım ediyor. Bu konuda bir sıkıntı yaşamıyoruz."

'OKULUMUZ EĞİTİME HAZIR'

  • Okulun tadilattan sonraki durumu

Geçen yıl atandığı okulda bu eğitim öğretim yılında 5 mahalleden taşımalı olarak gelen 112 öğrencinin eğitim ve öğretim göreceğini söyleyen Ada "Okulumuza bir hayırsever tarafından boya temin edildi. Biz de öğretmenler olarak okulumuzun içini, dışını, her yerini boyadık. Gayet yeni oldu. Onun haricinde baca temizliği ve sobaların temini, bazı ufak tefek arızalar giderildi. Okulumuzu eğitim öğretime hazır hale getirdik. Şimdi de yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasını dört gözle bekliyoruz." ifadelerini kullandı. (Antalya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Asbestli Havagazı Fabrikası’na yürütmeyi durdurma kararı

SONRAKİ HABER

Coşkun: Savcılar, ‘Tahliye istersem sürülürüm’ diyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...