12 Eylül 2017 06:12

Erdoğan ve Putin'in danışmanından S-400 açıklamaları

Rusya'dan S-400 füze sistemi alınmasına dair Erdoğan, 'Kapora verildi' dedi. Putin'in danışmanı da 'Kontrat imzalandı' açıklaması yaptı.

Paylaş

Rusya'dan S-400 füze sistemlerinin alınmasına dair konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "İmzalar atıldı. Bildiğim kadarıyla kapora da verildi" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Askeri Teknik İş Birliği'nden sorumlu danışmanı Vladimir Kojin ise Rusya ve Türkiye'nin S-400 füze sistemlerinin sevkiyatına ilişkin kontratı imzaladıklarını ve kontratın hayata geçirilmeye başlayacağını bildirdi.

ERDOĞAN: KAPORA DA VERİLDİ

Kazakistan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan,  "S-400 ile ilgili arkadaşlarımız imzalarını attılar. Bildiğim kadarıyla kaporayı da verdiler. Bundan sonraki süreç de zaten Rusya’dan bize aktarılacak kredi ile ilgili devam edecek bir süreçtir. Gerek Sayın Putin, gerekse şahsımın bu konuda kararlılığımız var. Türkiye Cumhuriyeti’nin savunma sanayii veya savunmasıyla ilgili bağımsızlık ilkelerini veya bağımsız kararını herhalde kimsenin tartışmaya hakkı yoktur. Biz kendi bağımsızlığımızla ilgili kararımızı kendimiz veririz; ülkemizi savunmak için koruma tedbirlerini de, güvenlik tedbirlerini de kendimiz almakla mükellefiz. Eğer bir yerlerden bu noktada herhangi bir savunma unsurunu tedarikte zorluk çekiyorsak, girişimlerimiz çoğu kez engellemelere takılıyorsa biz ne yapacağız, başımızın çaresine bakacağız" dedi.

PUTİN'İN DANIŞMANI: KONTRAT İMZALANDI

Kojin ise Rus basınına yaptığı açıklamada, "Kontrat imzalandı, yerine getirilmesi için hazırlanıyor. Biliyorsunuz, S-400, bir dizi teknik aracı içeren çok komplike sistemlerden biri. Bu nedenle burada pek çok ince ayrım var" ifadelerini kullandı.

Kojin sözlerini şöyle sürdürdü: "Fakat kontrat konusunda alınan tüm kararların stratejik çıkarlarımıza uygun olduğunu garanti edebilirim. Bu bakımdan bazı Batılı ülkelerin Türkiye'ye baskı yapmaya çalışmasının sebeplerini de anlayabiliyoruz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

63 eski MİT çalışanı hakkında gözaltı kararı

SONRAKİ HABER

Gülmen ve Özakça'nın avukatları dava öncesi gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa