25 Temmuz 2012 09:37

DTK: Kürtlerin kararına saygı gösterin

DEMOKRATİK Toplum Kongresi (DTK), Suriye’de son dönemde yaşanan gelişmelere ilişkin yazılı açıklama yaptı. Ortadoğu coğrafyası başta olmak üzere tüm dünyada halkların demokratik ve özgürlük talepleri yükselttiğini ve bunun önünde engel olan Irak, Mısır, Tunus, Cezayir gibi ulus-devletçi iktidar ve yönetim

DTK: Kürtlerin kararına saygı gösterin
Paylaş

Demokrasi ve özgürlükler çağı olan 21. yüzyılda Suriye halklarının da kendi haklarını kendi kimlikleri ile eşit ve özgürce yaşamak için mücadele ettiklerinin belirtildiği açıklamada, “Suriye halklarının en temel dinamik ve örgütlü gücü olan Kürt halkı da kendi kimliği, dili ve yönetimi ile diğer halklarla demokratik gönüllü birliktelik için özerkliğini ilan etmiştir. En doğal, evrensel demokratik bir hak olan tüm Kürt halkında büyük bir coşku ve heyecan yaratan özerklik ilanını uluslararası kurum ve kuruluşlarının tanıması ve saygı duyması gerekir. Demokrasiye, özgürlüklere, halklara ve haklara saygı duymanın gereği de budur” denildi. Suriye’de yaşanacak çatışma ve kaotik ortamın halkların ve devletlerin çıkarına olmadığının ifade edildiği açıklamada, “Bütün devletler ve halklar Suriye’de barış ikliminin oluşması ve halkların eşit özgürce yaşaması için bir çaba içerisinde olmalıdır. Halkların özgür iradesine saygı duymayan, farklı tutum ve davranışlar içerisinde bulunan yaklaşımlar sahiplerine de kaybettirecektir. DTK olarak; Güney Batı Kürdistan halkının Suriye halkları ile birlikte eşit özgür yaşamın ifadesi olan Kürt halkının ortak vatana dayalı Demokratik Özerklik ilanını selamlıyor, mücadelelerini destekliyoruz. Başta Suriye hükümeti ve muhalif güçler olmak üzere Türkiye, uluslararası güçler ve demokrasiden yana olan tüm dünya halklarını; Kürt halkının halk olmaktan kaynaklı bu hakkını tanımaya ve destek sunmaya davet ediyoruz” denildi.

KOBANİ SINIRINA ASKERİ SEVKİYAT

Bu arada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), Kobani’de yönetimin Kürtlerin eline geçmesinin ardından Kobani sınırına askeri sevkıyat yaptığı kaydedildi. Şanlıurfa’dan bugün hareket eden tank ve füze rampası yüklü TIR’lar, Suriye sınırındaki 9. Hudut Taburu’na bağlı Mürşitpınar askeri birliğine doğru hareket etti. Tank ve füzelerin, Kobani sınırının sıfır noktasında bulunan Mürşitpınar askeri birliğinde konuşlandırılacağı öğrenildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Rusya’dan ABD’ye ‘terör’ suçlaması

SONRAKİ HABER

Amerika’da silah satışları arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...