12 Eylül 2017 04:16

Erdoğan'dan 'Esad' yanıtı: Görüşmedim, niyetim de yok

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la görüştüğüne dair iddiaları yalanladı.

Paylaş

Kazakistan ziyareti sonrası uçağında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaikanı Tayyip Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la görüştüğü iddiası için "Görüşmedim, niyetim de yok" dedi.

RUSYA VE İRAN'LA BİR İHTİLAF YOK

14 Eylül'deki Astana zirvesine dair "Astana süreci, İdlib ve Afrin konusunda Rusya ve İran ile mutabakat konusunda ne durumdayız şu an? İkinci bir harekât söz konusu mu? Bu konuda bir değişiklik var mı?" sorusunu yanıtlayan Erdoğan, "14 Eylül’de yapılacak Astana Zirvesi önem arz ediyor. Şu anda İdlib’te Rusya ile daha önce mutabık kaldığımız gibi süreci işletiyoruz ve bu şekilde süreç şu an çalışıyor. Rusya ile bu konuda aramızda herhangi bir ihtilaf söz konusu değil. İran ile de yaptığımız görüşmede ihtilafa konu olabilecek herhangi bir başlık gündeme gelmedi. Öyle zannediyorum ki Astana zirvesi sonrasında da aramızdaki sağlıklı görüşmeler bu şekilde devam edecektir. Gelişmeler olumlu istikamette devam ediyor."

'DUYGUSAL ÇIKIŞLAR YAPMAK DOĞRU OLMAZ'

Erdoğan, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin referandum kararına dair  "Türkiye’nin uyarılarına rağmen Kuzey Irak’taki yönetimin referandum kararının üzerine bir de Barzani’nin savaş beyanı basında yer aldı. Ayrıca Türkmenler’in ABD’de kalma veya vatandaşlık taahhüdü ile göç için teşvik söz konusu olduğu söyleniyor. Böyle bir ortamda Türkiye’nin alternatif formülleri var mı?" sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

Duygusal çıkışlar yapmak doğru olmaz. O iddiaları etraflıca Dışişleri’nden dinlememiz, doğru bilgileri almamız lazım. İddialar nedir, ne derece doğrudur? Bunları bir görmemiz, okumamız lazım. Değerlendirme ancak ondan sonra yapılabilir. Duygusal çıkışlarla açıklamalar yaparsak, bu yanlış olur. Ama bizler Türkmen kardeşlerimize oraları terk etmelerini asla tavsiye etmeyiz. Onlar kendi topraklarında kalmalıdır. Geçenlerde ziyaretime geldiler. “Biz, bu topraklarda doğduk, bu topraklarda ölürüz. Dedelerimizin bize vasiyeti var” dediler. Ben onların o duygulu ifadelerini unutamam. Biz de tabii ki üzerimize ne düşerse sonuna kadar onu yaparız. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Beki: Serbest fikre hayat hakkı tanımayan bir konjonktür var

SONRAKİ HABER

Demirtaş, Cumhuriyet'e yazdı: Korkularla siyaset olmaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa