11 Eylül 2017 16:56

KESK ILO toplantısına katılmayacağını açıkladı

KESK ETUC ve ITUC’un kararına uyarak İstanbul'da yapılacak olan 10. ILO Avrupa Bölge Toplantısına katılmayacağını duyurdu.

Paylaş

KESK yaptığı açıklamada ETUC ve ITUC’un kararı, AKP Hükümetinin darbe uygulamalarını aratmayan politikalarında ısrar etmesi, ILO ve diğer uluslararası sözleşmeleri ihlal etmesi, çalışma yaşamını OHAL/KHK rejimiyle yönetmesi gibi nedenlerden dolayı 10. ILO Avrupa Bölge Toplantısına katılmayacağını duyurdu.
KESK, Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) 2-5 Ekim 2017 tarihleri arasında İstanbul’da yapacağı 10. Avrupa Bölge toplantısına ilişkin açıklama yaptı. AKP Hükümetlerinin son yıllarda çalışma yaşamında emekçiler aleyhine ve sermaye lehine çok sayıda düzenleme gerçekleştirdiğini, güvencesiz, taşeron ve sözleşmeli istihdamın tüm itirazlarımıza rağmen yaygınlaştırdığı belirtilen açıklamada, sendikal hak ve özgürlüklerin her gün biraz daha budanarak yandaş konfederasyonlar ve sendikalar oluşturduğu, sendikal ayrımcılığı yapıldığı ifade edildi.

Kamu emekçilerinin grev hakkının uluslararası sözleşmelere ve AİHM kararlarına rağmen fiilen engellendiği kaydedilen açıklamada, son toplu sözleşme görüşmelerinde KESK Eş Genel Başkanları Aysun Gezen ve Mehmet Bozgeyik’in ihraç edilmeleri gerekçe gösterilerek sürecin dışında tutulduğu hatılatıldı. Bunun 4688 sayılı yasaya dahi aykırı ve KESK'in tüzüğüne de açık müdahalede olduğu belirtilen açıklamada, “Konfederasyonumuz muhalif duruşu nedeniyle hedef haline getirilmiş, sendikal faaliyetlerimiz fiilen suç kapsamında değerlendirilmiş, adli ve idari soruşturmalarla etkinliklerimiz açıkça engellenmiştir. Halen Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın 4 bin 9 üyesi ihraç edilmiş olup yüzlercesi açığa alınmıştır” denildi. 

 {{331813}}

SÜRGÜNDE 12 EYLÜL'Ü GEÇTİLER

Okulların açılmasına günler kala, Eğitim Sen üyelerine yönelik büyük bir sürgün furyasının başlatıldığı kaydedilen açıklamada, yaklaşık 1100 Eğitim Sen üyesi öğretmenin farklı illere sürgün edildiği ifade edildi. 12 Eylül’de ve 90’lı yıllarda uygulanan baskı rejimleri dönemlerinde bile bir seferde bu kadar kamu emekçisini sürgün edilmediğine dikkat çekilen açıklamada, AKP’nin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası gerçekleştirdiği karşı darbenin 12 Eylül darbesini dahi aratacak nitelikte bir saldırıya dönüştüğü belirtildi. 

ETUC İLE ITUC ERTELEME VEYA YER DEĞİŞİKLİĞİ İSTEMİŞTİ

Açıklamda, “Yine bağlı bulunduğumuz ETUC ve ITUC hükümete ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na çok sayıda mektup göndererek ve çağrıda bulunarak ülkedeki durumun değişmesi, demokratik haklar ve özgürlüklere, hukukun üstünlüğü ilkesine dönülmesi, keyfi biçimde ihraç edilen, açığa alınan ya da tutuklanan emekçiler için adalet sağlanmasını istemiştir. 

ETUC ve ITUC ILO standartlarına ve değerlerine hiç saygı göstermeyen, hiçbir biçimde demokratik olmayan baskıcı bir ortamda yapılacak 10. ILO Avrupa Bölge Toplantısının AKP Hükümetinin politikalarını meşrulaştıracağı gerçeğinden hareketle ILO’dan bu bölgesel toplantının ertelenmesini ya da yerinin değiştirilmesini talep etmiştir. Ancak şimdiye kadar talebe yanıt verilmediği gibi yapılan hazırlıklar toplantının gerçekleştirileceğini göstermektedir” denildi. 

KESK yaptığı açıklamada ETUC ve ITUC’un kararı, AKP Hükümetinin darbe uygulamalarını aratmayan politikalarında ısrar etmesi, ILO ve diğer uluslararası sözleşmeleri ihlal etmesi, mevcut anayasayı bile ayaklar altına alarak ülkeyi, çalışma yaşamını OHAL/KHK rejimiyle yönetmesi gibi nedenlerden dolayı 10. ILO Avrupa Bölge Toplantısına katılmayacağını duyurdu. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Bozdağ ‘SİHA hata yapmaz’ dedi, Tanrıkulu’yu hedef gösterdi

SONRAKİ HABER

Fındık işçilerine ateş edip 1 kişiyi öldüren kişi tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa