11 Eylül 2017 14:36

Samsun'da saldırıya uğrayan işçiler: Köle olarak görülüyoruz

Samsun'da saldırıya uğrayan mevsimlik işçiler, çalışmaya gittikleri yerde kendilerine kötü davranıldığını ve saldırının ırkçılık olduğunu söyledi.

Paylaş

Samsun’un Terme ilçesi Bafracalı Mahallesi’nde Kürt mevsimlik tarım işçilerine yönelik saldırı sonucu Perihan Akın hayatını kaybetmişti. Yaşananlar üzerine ANF’ye konuşan tarım işçileri, çalışmaya gittikleri yerde kendilerine kötü davranıldığını, maruz kaldıkları saldırının ise ırkçılık olduğunu söylediler.

Saldırıda iki parmağı ve dizinden yaralanan Nurcan P, kentte ırkçı saldırılara sürekli maruz bırakıldıklarını belirterek “Bize zaten kötü davranıyorlardı. Olaydan sonra sadece jandarma geldi. Daha sonra ise arabayla gelenler olmuş. Arabadakiler patrona ‘Ne sen gördün ne biz gördük’ diyerek yaşananları gizlemek istemişler. Bir de 'Ölü, yaralı var mı?' diye sormuşlar” şeklinde konuştu

‘BİZ ONLAR GİBİ DEĞİLİZ’

Saldırıda ölen Perihan Akın’ın halasının kızı Tuğba Yıldız, mevsimlik tarım işçilerinin köle olarak görüldüğünü belirterek “Zaten eziyet altındayız. Kürtlere karşı büyük bir eziyet var. İnsanlarımız oraya gitmesinler, oraya gidip kölelik yapmasınlar. Yine bir yakınımız Antalya’ya gitmişti çalışmak için. Abisinin telefonunda Kürtçe zil sesi çaldığı için ikinci kattaki evlerine saldırmışlar, silahla hem de! Biz artık özgürlük istiyoruz. Özgür yaşayalım, özgür çalışalım, özgür dilimizi konuşalım. Bunu suç olarak görüyorlar. Batıdan biri geldiği zaman biz onları kucaklıyoruz, soframızı evimizi, açıyoruz ama bizden biri oraya gittiği zaman… Arkadaşım Ordu’ya öğrenci olarak gidiyor ve orada korkudan Urfalı olduğunu saklayarak yaşamak zorunda kalıyor. Kimliğini saklıyor ama biz Kürt, Arap, Türk ayırımı yapmadan yaşayabiliyoruz” dedi.

Perihan Akın’ın amcasının oğlu Murat Akın ise saldırıyı gerçekleştirenlerin bu saldırıyı ‘domuz avı’ olarak tanımladıklarını belirterek “İşçiler buradan oraya gidiyorlar, kaldıkları yere ‘domuz meydanı’ deniliyor. Orası insanların ekmek parası kazanmak için gittiği yerdir. Onlar da buraya tarla biçmeye geliyor. Biz de kendimizi onların yerine mi koyalım? Biz onlar gibi değiliz. Bunun acısı hepimizin yüreğinde. Kanı yerde kalmasın hesabı sorulsun” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da Dicle ve Feritköşk de yıkılmak isteniyor

SONRAKİ HABER

Asansör boşluğuna düşen tekniker öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...