11 Eylül 2017 14:08

Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerden filmler Adana'da

Adana Film Festivalinde Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerin filmleri 'Akdeniz Ötesi' bölümünde izleyiciyle buluşacak.

Paylaş

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Adana Film Festivalinde Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerin filmleri "Akdeniz Ötesi" bölümünde buluşacak. Bu bölümde Filistin, İtalya, Fas ve Tunus’tan toplam dört film Türkiye prömiyerini yapacak.

Filistinli Yönetmen Raed Andoni’nin yönettiği, 2017 Berlin Film Festivalinde En İyi Belgesel Ödülünü kazanan "Ghost Hunting", 'Akdeniz Ötesi’nin ilk bölümünde gösterilecek. Film, Moskobiya’nın Ramallah’taki kıyımını yeniden kurguluyor.

2017 Cannes Film Festivalinden, iki sene önce Mustang’in de aldığı Label Europa Cinemas ödülü ile dönen, Yönetmen Jonas Carpignano’nun filmi "A Ciambra"da, genç bir çingenenin gözünden İtalyan mahalle yaşamı anlatılıyor.

2017 Berlin Film Festivalinde gösterilen, Yönetmen Hicram Lasri’nin eleştirel filmi "Headbang Lullaby", Fas sinemasını temsilen Adana’da gösterilecek. 2017 Cannes Film Festivalinde "Belirli Bir Bakış" bölümünde gösterilen, Khaled Walid Barsaoui ve Kaouther Ben Hania’nın yönettiği “Beauty and the Dogs” filmi, Akdeniz Ötesi bölümündeki son film olarak Adana izleyicisiyle buluşacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kadir Demirel'in katil zanlısı damadı tutuklandı

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da Dicle ve Feritköşk de yıkılmak isteniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa