11 Eylül 2017 13:35

Saakaşvili, Ukrayna sınırını izinsiz geçti 

Mihail Saakaşvili’nin, temmuz ayında Ukrayna vatandaşlığından çıkarılmasının ardından dün, onlarca destekçisiyle birlikte ülkeye girdiği aktarıldı.

Paylaş

Eski Gürcistan Devlet Başkanı ve Ukrayna’nın Odessa Kentinin Eski Valisi Mihail Saakaşvili’nin, temmuz ayında Ukrayna vatandaşlığından çıkarılmasının ardından dün, onlarca destekçisiyle birlikte ülkeye girdiği aktarıldı.

Ukrayna Sınır Koruma Servisi Sözcüsü Oley Slobodyan, Saakaşvili’nin ‘Yasa dışı bir şekilde sınırı geçtiğini’ ve kendisiyle birlikte destekçilerinin de güvenlik kontrollerinden geçmediğini açıkladı. ?Ukrayna Bağımsız Haber Ajansı UNIAN’a açıklamada bulunan Slobodyan, “Kalabalık, Şegini kontrol noktasını geçti. Aslında, Polonya bölgesini istila ettiler de denebilir. Saakaşvili’yi de alıp sınır güvenliğiyle kavga ettiler, Saakaşvili’yi Ukrayna topraklarına soktular” dedi.

Ukrayna kanalı NewsOne’a konuşan Saakaşvili ise, “İnsanlar tam anlamıyla beni sınırdan taşıdı. Bunu beklemiyordum. Ve polis onları durdurmadı, insanların tarafındalardı” dedi. Saakaşvili, Lvov şehrine giderek Ukrayna vatandaşlığı için ‘yasal haklarını’ savunacağını söyledi.

Öte yandan Ukrayna polisi, Saakaşvili’nin sınırı yasa dışı olarak geçmesiyle ilgili hukuki süreç başlatıldığını duyurdu. Ukrayna Devlet Göç Dairesinin temmuz ayında yaptığı açıklamada, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko’nun, Saakaşvili’nin Ukrayna vatandaşlığından çıkarılması ile ilgili kararname yayımladığı belirtilmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

‘Türkiye’de bir Alman çift daha gözaltında’

SONRAKİ HABER

İsveç’te NATO tatbikatı protesto ediliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...