11 Eylül 2017 12:10

'Türkiye'den 615 devlet çalışanı Almanya'ya iltica etti'

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, darbe girişiminden bu yana Türkiye'den 615 devlet çalışanının Almanya’ya iltica ettiğini açıkladı.

Paylaş

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, 15 Temmuz'daki darbe girişiminden bu yana Türkiye'den 615 Türk vatandaşının Almanya'ya iltica başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

Rhein Zeitung gazetesine bir açıklama yapan Thomas de Maiziere, 15 Temmuz'daki darbe girişiminden bu yana 250 diplomatik pasaport, 365 ise hizmete bağlı olarak alınan pasaporta sahip toplam 615 Türk vatandaşı devlet çalışanının Almanya'ya iltica başvurusunda bulunduğunu söyledi.

DWelle Türkçe’ye göre, De Maiziere bu rakamların Ağustos 2017'ye dek olan süreyi kapsadığını, 615 iltica başvurusunun Türk diplomatların aile fertlerini de kapsadığını belirtti.

Bu rakamın önemli ancak aşırı fazla olmadığını belirten Alman Bakanı, Federal Göçmen ve Mülteci Dairesi'nin (BAMF) Türk vatandaşlarının yaptığı bu başvuruları diğer başvurular gibi yasalar ve hukuka uygunluk açısından değerlendirdiğini kaydetti. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Bolu'da durdurulan 45 kişilik otobüsten 121 mülteci çıktı

SONRAKİ HABER

Avcı: Gazetecilerin davası terör örgütü ile karıştırılmamalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...