25 Temmuz 2012 09:20

Erdoğan’a ödenek sorusu

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Başbakanlığın Söğütözü’nde yapılacak yeni binası için TOKİ’ye verildiği iddia edilen 15 Milyon TL’lik avansın, “Başbakanlık örtülü ödenekten” ödenip ödenmediğini sordu.Türkiye’nin “beyaz sarayı” olarak nitelenen B

Erdoğan’a ödenek sorusu
Paylaş

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Başbakanlığın Söğütözü’nde yapılacak yeni binası için TOKİ’ye verildiği iddia edilen 15 Milyon TL’lik avansın, “Başbakanlık örtülü ödenekten” ödenip ödenmediğini sordu.
Türkiye’nin “beyaz sarayı” olarak nitelenen Başbakanlığın Söğütözü’nde yapılacak yeni binasının yapımı için Başbakanlık, Orman Genel Müdürlüğü ve TOKİ arasında imzalanan protokol sonrasında TOKİ’ye 15 milyon TL avans ödemesi yapıldığı yönündeki haberleri önergesinde hatırlatan Köktürk, “Bu ödemenin Başbakanlık örtülü ödeneğinden yapıldığı ileri sürüldü ve protokol sonrasında Orman Genel Müdürlüğü’nün Atatürk Orman Çiftliği bölgesinde bulunan 151 bin 723 metrekarelik arazisi Başbakanlığa devredildi” dedi.
Köktürk, ayrıca, “Örtülü Ödenek harcamalarının son yıllarda katlanarak artmasının nedenleri arasında bu tür usule uygun olmayan harcamaların payı var mıdır? Türkiye gibi halkının büyük bölümü yoksulluk ve açlık sınırının altında yaşayan bir ülkede bu tür saraylara gereksinim var mıdır?​” diye de sordu. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

CHP’den Akit’e Sivas Katliamı protestosu

SONRAKİ HABER

Kulağına kaçan düğmeyi 23 yıl sonra fark etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...