11 Eylül 2017 11:42

Fethullah Gülen'in kardeşinin yargılanmasına devam edildi

Fethullah Gülen'in kardeşi Kutbettin Gülen, 'FETÖ' üyesi olduğu suçlamasıyla hakim karşısına çıktı.

Paylaş

İzmir'de 'FETÖ' lideri olduğu belirtilen Fethullah Gülen'in "silahlı terör örgütü üyesi olduğu" iddiasıyla tutuklu bulunan kardeşi Kutbettin Gülen, ikinci kez hakim karşısına çıktı. Gülen, suçlamaları kabul etmedi. Hakim, Gülen'in tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.

Fethullah Gülen'in, İzmir'de gözaltına alınıp, tutuklanan kardeşi Kutbettin Gülen'in İzmir 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi. Sanık Kutbettin Gülen rahatsızlığı nedeniyle davanın ikinci duruşmasına katılamadı, tutuklu bulunduğu Denizli Cezaevi'nden SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile katıldı. Avukatı Hasan Özçelik duruşmada hazır bulundu. Gelen raporları okuyan mahkeme başkanı, tanık Nurettin Veren'in beyanının alınamadığını, sanığın cep telefonunda 'ByLock' olmadığını, örgütün derneklerine üyeliğinin de bulunmadığını belirtti.

Sanık avukatı Hasan Özçelik, müvekkilinin örgüt liderinin kardeşi olması nedeniyle tutuklandığını belirterek, "Müvekkilim üzerine atılı suçun hiçbirini taşımamaktadır. İddianamelerde FETÖ'ye üye yapısı açıklanmıştır. Örgütün haberleşme sistemi 'ByLock'u kullanması, örgütün dernek ve vakıflarına üye olması söz konusuyken, müvekkilim bunların hiçbirini taşımamaktadır. Müvekkilim kendi ihtiyaçlarını görecek durumda değildir, sağlık sorunları vardır" dedi. Fethulluah Gülen'in bir yakınının olayla ilgisi olmadığı için tahliye edildiğini belirterek, "Müvekkilim Fethullah Gülen ile kardeş olmasa şu anda serbest bırakılırdı" diye konuştu.

SEGBİS ile ifade veren sanık Kutbettin Gülen de "Terör örgütünü lanetliyorum. Sadece soy ismimden başka bir suçum yok. 20 senedir kalp hastasıyım. Namaz kılan bir insanım. Prostatım var, günde 20-30 defa tuvalete gidiyorum. Altıma bile kaçırıyorum" dedi.

RAPOR BEKLENECEK

Duruşmada sanık Kutbettin Gülen tahliyesini talep etti. Sanık avukatı de müvekkilinin tahliye edilmesini istedi. Savcı ise verdiği mütalaada, sanık Gülen'in tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, kısa bir aranın ardından, sanığın sağlık sorunları için tam teşekküllü bir devlet hastanesinde heyete çıkan Gülen ile ilgili raporun beklenmesine, tanık Nurettin Veren'in gelecek celse hazır edilmesine, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Fethullah Gülen'in, 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan aranan kardeşi Kutbettin Gülen, geçen yıl 2 Ekim'de polisin İzmir'in Gaziemir İlçesi'nde düzenlediği operasyonla gözaltına alınmıştı. Kutbettin Gülen'in, Gaziemir'de, Kaynak Holding'e bağlı faaliyet gösteren Çağlayan Matbaası'na kayyım atanmasının ardından, burada çalışıyor göründüğü belirlenmiş ve ilişiği kesilmişti. (İzmir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Palandöken: Ankara ileride AVM çöplüğüne dönecek

SONRAKİ HABER

Cumhuriyet davası: Tanıklarla delil oluşturma taktiği çöktü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...