11 Eylül 2017 11:10

Kuzey Kore'den 'ABD gangsterlerine' uyarı

Kuzey Kore'den ABD'nin yaptırım tehditlerine karşı yapılan açıklamada Washington'un 'büyük acı ve sıkıntılar yaşayacağı' uyarısı yapıldı.

Paylaş

Kuzey Kore ABD'yi yeni yaptırımlar önermeye devam etmesi halinde "büyük acı ve sıkıntılar" yaşayacağı konusunda uyardı.

Medyaya sızdırılan bir karar taslağına göre Washington, BM Güvenlik Konseyinden Kuzey Kore'ye yapılacak petrol ihracatının durdurulmasını ve ülkenin lideri Kim Jong-un'un varlıklarının dondurulmasını isteyecek.

BBC'nin haberine göre bugün gerçekleşecek güvenlik konseyi toplantısında ABD'nin Kuzey Kore'ye ham ya da işlenmiş petrol ürünleri ve doğal gaz sıvıları ile tekstil ihracatını tamamen yasaklamayı ve Kim Jong-un'a da uluslararası seyahat kısıtlaması getirmeyi önereceği ifade ediliyor.
Kuzey Kore 3 Eylül'de kıtalar arası bir füze denemesi ve hidrojen bombasını test etmiş ve bu durum ABD Başkanı Donald Trump'ın tepkisini çekmişti. Kuzey Kore'nin füze denemelerini nükleer testleriyle birleştirmesinin ardından Washington, Kuzey Kore'nin kendi topraklarını tehdit etmesinin ardından yaptırımların daha da sertleştirilmesi gerektiğine inanıyor.

Pyonyang hükümeti BM'nin, yaptırımlar konusunda ABD'nin baskısı altında kaldığını ve ABD'nin bu yaptırım kararlarının alınması için BM'ye "rüşvet niteliğinde bir ücret" ödeyeceğini belirtti.

ABD Hazine Bakanı Steve Mnuchin ise BM Güvenlik Konseyi'nde Kuzey Kore'ya karşı alınacak ek önlemler üzerinde anlaşma sağlanamaması halinde, Trump'ın Kuzey Kore ile ticaret yapan ülkelere yaptırım uygulayacağını söyledi.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı'ndan Pazartesi günü yapılan açıklamada, "ABD'nin konuya uluslararası hukuk dışında bir çözüm getirmesi durumunda aynı şekilde cevap verilecektir" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, olası yaptırımlar karşısında ülkenin elindeki tüm araçların kullanılmaya hazır olduğu belirtilerek, bu durumun ABD'ye tarihinin en büyük acı ve sıkıntılarını yaşatacağı vurgulandı.

Açıklamada ayrıca "Dünya ABD gangsterlerinin Kuzey Kore tarafından nasıl cezalandırılacağına tanık olacak" ifadeleri de yer aldı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Düşük fiyatı protesto eden fındık üreticileri dal kesti

SONRAKİ HABER

Astana görüşmeleri 6'ncı turu 15 Eylül'de yapılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa