25 Temmuz 2012 09:13

CHP’den Akit’e Sivas Katliamı protestosu

CHP İstanbul İl Başkanlığına üye 25 kişilik grup, Yeni Akit gazetesinin Sivas Katliamı’nda hayatını kaybedenlerin kurşunlanarak öldürüldüğüne yönelik bir kaç gündür yayınladığı haberlere ilişkin protesto gösterisi düzenledi. CHP’liler basın açıklaması için gazetenin künyesindeki adre

CHP’den Akit’e Sivas Katliamı protestosu
Paylaş

CHP İstanbul İl Başkanlığına üye 25 kişilik grup, Yeni Akit gazetesinin Sivas Katliamı’nda hayatını kaybedenlerin kurşunlanarak öldürüldüğüne yönelik bir kaç gündür yayınladığı haberlere ilişkin protesto gösterisi düzenledi. CHP’liler basın açıklaması için gazetenin künyesindeki adresi tercih ederken, çalışanlar ise gazetenin adresinin farklı olduğunu ve açıklamanın yapıldığı yerin matbaa olduğunu iddia etti.

“Sivas’ın ışığı sönmeyecek” yazılı pankartla gelen CHP’liler, sloganlar attı. Grup üyeleri ellerindeki “Sivas katilleri ve iş birlikçilerini kınıyoruz” yazılı siyah çelengi önce kapıya bırakmak istediler, ancak gazete çalışanlarının yolun karşısında toplanarak tepki göstermesi üzerine park halindeki bir arabanın kapısına bıraktılar. Daha sonra grup adına açıklamayı okuyan CHP Eski Milletvekili Çetin Soysal, “Eldeki bütün veriler, bilgiler, adli tıp raporları, taraflı-tarafsız tanıklar, Madımak’ın yakılması esnasında çekilen fotoğraflar, kamera görüntüleri ortadayken, Madımak yangınını başlatan ve körükleyenler, 35 canın yanmasına neden olanların katliamını kanıtlayan bütün belgeler ortadayken, olayın mağdurlarının birbirlerini vurdu iddiasının ortaya atılması büyük bir aymazlıktır. Ve bizler 2 Temmuz 1993 Madımak’ı asla unutmayacağız. Bu katliamı aklamaya çalışanlara karşı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Madımak’ı yakan, yaktıran ve zaman aşımına uğratan, yakanları tahrik eden, ona destek veren, bu büyük hain saldırıyı masumlaştırmaya çalışan ırkçı gazeteyi protesto ediyoruz” diye konuştu. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Keskin kozmik odadan alınan belgeleri sordu

SONRAKİ HABER

Erdoğan’a ödenek sorusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...