11 Eylül 2017 10:03

Yarkadaş: Erdoğan yerel seçimi erkene alacak

Marmaris'te konuşan CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Erdoğan'ın yerel seçimleri erkene almayı düşündüğünü söyledi.

Paylaş

 CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Saray, AKP’nin oylarının düştüğünü görüyor ve bunun cumhurbaşkanlığı seçimini etkilememesi için formül arıyor” diye konuştu. Yarkadaş'a göre bu formüllerden biri yerel seçimleri erkene almak, böylece cumhurbaşkanlığı seçimi ile arasındaki takvimi uzatmak.

Çeşitli etkinliklere katılmak için Marmaris’e gelen CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, CHP Marmaris İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. İlçe Başkanı Acar Ünlü ve arkadaşlarıyla sohbet eden Yarkadaş, yerel seçimlere ilişkin yapılan hazırlıklar konusunda bilgi aldı.

‘KARANLIĞA KARŞI BİR OY’

CHP Milletvekili Yarkadaş ve Acar Ünlü daha sonra Tokat Zile Dernekleri Başkanı Garip Coşkun ile arkadaşlarını ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu. Dernek binasındaki yurttaşların sorularını da yanıtlayan Yarkadaş, “İlk seçimde CHP’ye vereceğiniz her oy, tünelin ucundaki ışığı daha çabuk görmemizi sağlayacak” dedi. Türkiye’nin karanlık bir dönemden geçtiğini vurgulayan Yarkadaş, “Saray ve AKP artık yönetemiyor. Eğitimdeki gericileşme bunun en önemli kanıtı... Halka ekmek veremeyen, et yediremeyen iktidar, cihad eğitimiyle dini inançları istismar ediyor ve yoksulluğu unutturmaya çalışıyor” diye konuştu.

'YORGUNLUK DEĞİL ÇÜRÜME'

"Saray’ın, AKP’deki çürümeyi gördüğü için 'metal yorgunluğu' lafını ortaya atarak gerçeği gizlemeye çalıştığını" belirten Yarkadaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, hem yerel, hem milletvekilliği seçimini oldukça önemsiyor. Çünkü; parlamentoda çoğunluğu kaybetmekten korkuyor. Bunun iktidarının sonu anlamına geldiğini biliyor. O yüzden, biz de anlatılanın aksine, milletvekiliği seçimine her zamankinden daha çok asılacağız. Parlamentoda çoğunluğu alacak, Çankaya’ya ise demokratik parlamenter rejime dönüşü sağlayacak bir cumhurbaşkanı seçtireceğiz. Bu cumhuriyete inanan her yurttaşın görevidir.”

'YEREL SEÇİMİN ÖNEMİ ARTTI'

2019 yılında yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçiminin “ön izleme”sinin yerel seçimlerde yaşanacağını belirten Yarkadaş, “Belediye başkanlıklarını kazandığımız takdirde, AKP’nin gerilemesi ve dolayısıyla çöküşü de hızlanacaktır" diye konuştu.

Erdoğan’ın AKP’deki gerilemeyi gördüğü için yerel seçim ile cumhurbaşkanlığı seçimi arasındaki takvimi açmayı planladığını belirten Yarkadaş, “AKP, bugün itibareyle bakıldığında, yerel seçimlerde yüzde 30’lar bandına inecek.  Erdoğan, bu sonucun, cumhurbaşkanlığı seçiminde domino etkisi yapmasından korkuyor. Bu yüzden yerel seçimleri öne çektirmeyi planlıyor” dedi.

SEÇİM İÇİN TARİH VERDİ

Yerel seçimlerin 2018 yılının onuncu ayında yapılabileceğini belirten Yarkadaş, sözlerine şöyle devam etti: “Erdoğan, yerel seçimi ‘ön izleme’ olarak kullanmak ve zayıf oldukları yerleri görmek istiyor. Erkene alınan yerel seçim, herkes için bir bakıma röntgen olacak. Ancak Erdoğan’ın seçimi erkene aldırmak istemesinin ardında yatan bir başka gerçek ise şu: Yerel seçimde oyları düşecek, bunun cumhurbaşkanlığı seçimini vurmasından ve dolayısıyla  iktidarı kaybetmekten korkuyor. Bu yüzden hepimiz erken yerel seçime hazır olmalıyız. Bu seçimde, Ankara, Antalya ve İstanbul başta olmak üzere önemli kentlerin CHP tarafından kazanılacağı çok açık... Hepimiz, sanki kendimiz belediye başkanı oluyormuş gibi çalışmak ve Türkiye’yi bu gerici dalgadan çıkarmak zorundayız.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TCDD’de 9 yılda 28 işçi iş cinayetinde öldü

SONRAKİ HABER

'Günde 31 sağlık çalışanı şiddete uğruyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...