11 Eylül 2017 09:50

Mamak'ta eğitimin gericileştirilmesi tartışıldı

Ankara Mamak'ta eğitim sisteminin sorunlarının konuşulduğu panelde eğitimde gericileştirme masaya yatırıldı.

Paylaş

Ankara Mamak'ta emek ve demokrasi güçlerinin çağrısıyla yapılan panelde eğitim sisteminin sorunları konuşuldu. Panelde konuşan akademisyen ve milletvekilleri, eğitim sistemindeki gerici ve ötekileştirici politikaları eleştirdi.

Ankara'nın Mamak ilçesinde emek ve demorkasi güçleri tarafından düzenlenen panelde giderek gericileştirilen eğitim sistemi tartışıldı. İlk olarak Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden ihraç edilen Prof. Dr. Nejla Kurul konuştu. Eğitim sisteminde öğrencilerin seçeneklerinin daraltıldığını belirten Kurul, imam hatip okullarının yaygınlaştırıldığını ve seçmeli din dersinin de aslında zorunlu kılındığını ifade etti. Eğitimde yaşamın sınav olduğu ve önemli olanın ahiret olduğu fikrinin yaygınlaştırıldığını belirten Kurul, itaat kültürünün öğretildiğini kaydetti. Kurul, yoksul semtlerde başarı oranlarının düşük olduğuna dikkat çekerek, eğitimde sınıf ayrımının olduğunu vurguladı.

EĞİTİMDE TEK TİPLEŞTİRME POLİTİKALARI

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, yıllardır Türkiye'de iktidara gelen herkesin eğitim sistemini kendi düşüncesine göre şekillendirdiğini kaydetti. Halkın Osmanlı'dan bu yana Tanrı'nın temsilcisi olarak görülen tek adamlar için ölüme gönderildiğini ve eğitim sisteminde itaatın öğretildiğini söyledi.

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran da eğitim  sistemindeki tek tipleştirme ve ötekileştirme politikalarıyla düşünmeyen, sorgulamayan bir kitle yaratılmak istendiğini söyledi. Eğitimdeki tek tipleştirmeye karşı anadilinde eğitim hakkının önemli olduğunu vurguladı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Eren Erdem: Siyasi ayaktan korkuyorlar!

SONRAKİ HABER

TCDD’de 9 yılda 28 işçi iş cinayetinde öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...