11 Eylül 2017 09:09

Mardin Valiliğinden yeni OHAL yasakları

Mardin Valiliği, 7 Eylül ve 19 Ekim tarihleri arasında yapılacak her türlü yürüyüş, açık ve kapalı alan toplantılarının izne tabi olduğunu duyurdu.

Paylaş

Mardin Valiliği, 7 Eylül ve 19 Ekim tarihleri arasında, Mardin genelinde her türlü yürüyüş, açık ve kapalı alanda yapılacak basın açıklamaları ile toplantıların, kaymakamlıklardan alınacak izne bağlandığını duyurdu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, OHAL kanununun valilere bir takım görev, sorumluluk yetkiler verdiği ifade edilerek "2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu’nun 11. Maddesinin (m) fıkrasında 'Kapalı ve açık yerlerde yapılacak toplantı ve gösteri yürüyüşlerini yasaklamak, ertelemek, izne bağlamak veya toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin yapılacağı yer zaman tayin, tespit ve tahsis etmek izne bağlandığı her türlü toplantıyı izletmek, gözetim altında tutmak veya gerekiyorsa dağıtmak,' hükmü yer almaktadır" denildi.

Valilik açıklamasının devamında "Milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin korunması amacıyla; ilimiz genelinde devlet kurum ve kuruluşlarının yapacağı resmi programlar ve etkinlikler hariç 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında yapılacak olan her türlü yürüyüş, basın açıklaması, kapalı ve açık yer toplantısı, miting, çadır kurma, oturma eylemi, stant açma, afiş, pankart asma ve bildiri dağıtma vb. tüm etkinlikler ile 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanununun Ek-1 Maddesi kapsamında açık alanda düzenlenecek olan oyun, temsil, çeşitli şekillerdeki gösterilerin 07/09/2017 Perşembe gününden 19.10.2017 Perşembe gününe kadar (43) gün süre ile Kaymakamlıklardan alınacak izne bağlanmıştır" ifadeleri yer aldı. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Niğde'de MHP’den 300 'Akşener' istifası

SONRAKİ HABER

Demirtaş, '301' duruşmasına SEGBİS'le bağlanmayı reddetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...