11 Eylül 2017 08:31

Pamukovalılar mezarlıklarının satılmasına tepki gösterdiler

Sakarya Pamukova'daki Özbek Mahallesi mezarlığının belediye tarafından satılmasına mahalleliler tepki gösterdi.

Paylaş

Sakarya'nın Pamukova Belediyesi tarafından mahalle mezarlığının satılmasına yurttaşlar tepki gösterdi.

150 YILLIK MEZARLIK SATILDI

Pamukova Belediyesi, Pamukova Özbek Mahallesi'ndeki 3 bin 400 metrekare alana sahip olan 104 parsel numaralı 150 yıllık mezarlığı ve mezarlığın yanında bulunan 107 parsel numaralı 1000 metrekarelik mezarlık alanını tapu kayıtlarında tarla olarak gözüktüğü gerekçesiyle, bir firmaya ve bir şahsa tarla olarak sattı. Özbek Mahallesi sakinleri, 150 yıldır mezarlık olarak kullandıkları ve dedelerinin mahalleye bağışladığı mezarlığın belediye tarafından satıldığını öğrenince isyan etti.

Özbek Mahallesi sakinlerinden İbrahim Solak, Pamukova Belediyesi Başkanı Cevat Keser'in kendisine yanlışlıkla belediye mezarlığının satıldığını söylediğini ifade ederek "Biz bunu kabullenemiyoruz. Biz belediyemize güvenmeyeceğiz de kime güveneceğiz. Dedelerimizin camiye bağışladığı yerleri belediyemizin üzerine geçirdiler, bunu kabullendik ama mezarlıklarımızın satılmasını kabullenemeyiz. Dedemin mezarının satılmasını kabullenemem" dedi.

'CUMHURBAŞKANI BAĞIRIYOR 'HAYVANCILIK YAPIN' DİYE, NASIL YAPALIM?'

Mahalle sakinlerinden Vedat Tekin, "Yıllardır mezarlığın yanındaki bu araziyi hayvanlarımızı otlatmak için kullanıyoruz. Elimizde 1974 yılında verilmiş olan tapu var ve burası çayır gözüküyor. Ama bu çayır nasıl olduysa tarla olarak el değiştirmiş ve bir firma tarafından satın alınmış. Bu araziyi satarken bize haber vermediler, hiçbir tebligat yapılmadı, ilan yapmadılar. Bu vatandaş hayvanını nerede otlatacak? Arazisine nasıl gidecek? Başbakanımız bağırıyor, cumhurbaşkanımız bağırıyor "Hayvancılık yapın" diye. Sen benim meramı satmışsın, ben ne yapayım şimdi? Bu köyün 204 dönüm mera arazisi bir firma tarafından işgal edildi. Kaymakamlık "Burası mera, buradan çık" diye firmaya tebligat yaptı. Bir ay geçti, firma çıkmadı. Bunun gibi işgal edilen meralarımızı var, biz kime gideceğiz? Hakkımızı nasıl, nerede arayacağız?" diyerek tepki gösterdi. Belediye yetkilileri ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Bu arada, dün akşam saatlerinde, O.S. isimli şahıs, iddiaya göre arazi satışı nedeniyle tartıştığı Pamukova Belediyesi Emlak ve Kütüphaneden sorumlu müdür Soner Dönmez'i tabanca ile ateş açarak kolundan yaralamıştı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Erdal Öz Edebiyat Ödülü’nün sahibi Cevat Çapan

SONRAKİ HABER

Raşit Kara Şiir Ödülü Halime Yıldız’a verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...