25 Temmuz 2012 08:34

Çocuk parkına doğal gaz istasyonu

Rize merkezde bir ilköğretim ile anaokulu yanında yer alan çocuk oyun parkının içerisindeki bazı kaydırak ve salıncaklar sökülerek açılan alana etrafı tel örgülerle çevrili doğal gaz terfi istasyonu yerleştirilmesi tepkilerine neden oldu.Vatandaşların “Çocuklarımız nerede oynayacak” diyerek tartıştığı do

Çocuk parkına doğal gaz istasyonu
Paylaş
Gençağa Karafazlı / H.Fehmi Demir

Gülbahar Mahallesi’nde yer alan ÇAYKUR İlköğretim Okulu ile Gülbahar Hatun Anaokulu yanındaki çocuk oyun parkı içerisine, AKSA Karadeniz Doğalgaz Şirketi tarafından dağıtım istasyonu kurulması için çalışma başlatıldı. Çocuk oyun parkı içerisindeki bazı kaydırak ve salıncaklar sökülerek açılan alana etrafı tel örgülerle çevrili bir konteyner yerleştirildi. Kısa sürede tamamlanan çalışmanın ardından çocuk oyun parkı alanı daraldı, vatandaşlar çocuklarının oyun alanı içerisine yerleştirilen doğal gaz istasyonu nedeniyle tedirgin oldu. Park alanında toplanan ve aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

DOĞAL GAZ KULANMAYIN

Tepkiler üzerine olaydan haberdar edilen doğal gaz şirketi yetkilileri bölgeye geldi. Sanki hayrına hizmet veriyorlarmış gibi davranan şirket yetkililerine vatandaşlar “Çocuklarımız nerede oynayacak” diye tepki gösterdi. Görevlilerin ‘O zaman doğal gaz kullanmayın’ sözleri halkı öfkelendirdi. Tartışmanın büyümesi üzerine görevliler, “Belediyenin bilgisi var, biz yasal bir iş yaptık” savunması yaptı. Bu sırada park alanına Rize Belediyesi Teknik İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Altay ile Zabıta Müdürü Bayram Ali Sarı geldi. Vatandaşlarla görüşen ikili durumun inceleneceğini belirtti. Doğal gaz şirketi yetkilileri de artan tepkiler üzerine bölgeden uzaklaştı. (Rize/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gerze’de termikçilerin pankart tahammülsüzlüğü

SONRAKİ HABER

Polisin vurduğu Çartay yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...