11 Eylül 2017 07:56

'Adalet Yürüyüşü, Çağlayan'ın tutuklanmasına zemin yarattı'

Osmanlı Ocakları Kurucu Başkanı Kadir Canpolat, Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü'ne dair ilginç iddialarda bulundu.

Paylaş

Osmanlı Ocakları Kurucu Genel Başkanı Kadir Canpolat, "Adalet Yürüyüşü'nün, ABD’nin Türkiye üzerindeki baskısını artırmak için Cumhurbaşkanlığı korumaları, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı ve ardından eski Bakanımız Zafer Çağlayan hakkında çıkarılan ceza ve tutuklama kararlarına zemin hazırlamak için yapıldığını düşünüyorum" dedi.

Osmanlı Ocakları Kurucu Genel Başkanı Kadir Canpolat, Adalet Yürüyüşü'ne ilişkin ilginç iddialarda bulundu. Doğan Haber Ajansında yer alan bilgiye göre Canpolat, açıklamasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşü'ndeki yol arkadaşlarının terör örgütleri olduğunu iddia etti. "Bu yürüyüşte PKK-FETÖ ve Gezi provokatörleri CHP ile kol kola girdi" diyen Canpolat "Küresel güçler, CHP liderine Türkiye’yi karıştırmak için yeni bir 15 Temmuz oluşturma yönünde misyon yüklemişler" iddiasında bulundu.

'KILIÇDAROĞLU'NUN ASIL AMACI HÜKÜMETİ YIKMAKTI'

"Kılıçdaroğlu’nun asıl amacının adalet aramak değil hükümeti yıkmak olduğunu bizzat CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Halk TV’de canlı yayında itiraf etmişti" diyerek iddialarını desteklemeye çalışan Canpolat, Tur Yıldız Biçer'in Halk TV canlı yayınında "Sokaklarda ve dağlarda adalet arıyoruz" dediğini ve bu açıklama ile adalet yürüyüşünün asıl amacını açıkladığını ifade etti.

Canpolat "CHP, artık Atatürk’ün kurduğu yerli ve milli bir partiden ziyade, neredeyse ABD’nin içini boşalttığı, ajanların cirit attığı bir parti haline gelmiştir. Bu durum başta Osmanlı Ocakları gibi yerli ve milli olan tüm siyasi partileri ve STK'ları derinden üzmektedir" diyerek de üzüntüsünü dile getirdi.

ADALET YÜRÜYÜŞÜ VE ÇAĞLAYAN'IN TUTUKLANMASI ARASINDAKİ BAĞLANTI

Zafer Çağlayan hakkında ABD'de çıkarılan tutuklama kararına da değinen Osmanlı Ocakları Kurucu Genel Başkanı Kadir Canpolat, "ABD mahkemelerinden eski bakanımız hakkında çıkarılan tutuklama kararının tesadüf olmadığını, Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşü'nden anlıyoruz. Hakkında tutuklama kararı olan FETÖ’yü ABD’de CIA ajanları korurken Türkiye’ye yönelik yapılan bu girişimlerin FETÖ’yü aklamak ve ileride ülkemiz aleyhine kullanmak için yapıldığını düşünüyorum. Bu arada Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanı olduğu basiretsiz CHP’li yöneticiler yüzünden, tehditler ve sorunların ülkemizi beklediği görülmektedir. Kılıçdaroğlu'nun hal ve hareketleri tutum ve davranışları Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı gibi değil, Pentagon sözcüsü gibi davranması milletimizi endişeye sürüklemektedir" ifadelerinde bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Van'daki okullar öğretmenlerin desteği ile yenileniyor

SONRAKİ HABER

8 yaşındaki çocuğa cinsel istismardan tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...