11 Eylül 2017 08:00

Ekmek ve Gül dergisinin Eylül sayısı çıktı

Ekmek ve Gül’de kadınlar, karanlığın dayattığı çaresizlik hikayesinden çıkıp yaşama tutunmak için ne kadar büyük bir gayret gösterdiğini anlatıyor.

Paylaş

Ekmek ve Gül’ün bu sayısında yine mektupları, hikayeleri, röportajlarıyla kadınlar karanlığın bize aslında nasıl bir çaresizlik dayattığını gösteriyor. Bu çaresizliği kırmak için en gerekli şeylerden birinin ne olup bittiğini bilmek olduğu kadar, harekete geçmek olduğunu da gösteriyorlar. Gözümüze batanla mücadele etmenin yolunun göz yummak olmadığını söylüyor öğrendiklerimiz. 

Hayatlarımız hakkında karar verenlerin bizden sakladıklarının ne olduğunu anlatan önemli yazılarımız var bu ay. ‘Yasa’ deyip geçmememiz gereken, hayatlarımız üzerinde kurulan tahakkümün ibretlik belgeleri olan Müftülük Yasası olarak bilinen Nüfus Hizmetleri Tasarısı ve Mağdur Hakları Tasarısının bizleri nasıl daha eşitsiz ve güvensiz hale getirdiğini anlatan yazılarımız öne çıkıyor. 

Bugünler aynı zamanda yeni eğitim döneminin de ciddi sorunlarla başladığı bir dönem. Her sene farklı bir boyutuyla öne çıkan eğitimde yaşanan sorunlara topyekûn bir bakış açısı ortaya koyan yazılarımız var. 

Ve ne yazık ki dergimizde bu ay da yer alan istismar, ensest, şiddet olaylarında kadınların anlatılarının ortaya koyduğu çıplak tablo şu: Kim hangi oranı ne kadar büyük ya da küçük bulursa bulsun; o rakamlar sadece rakam değil, her birimizin hayatının o kadar da uzağında olmayan gerçek hikayeler. 

Elimizin değdiği, gözümüzün gördüğü her kadının böylesi bir hikayenin içinden çıkıp yaşama tutunmak için ne kadar büyük bir gayret gösterdiğini gördükçe birbirimize hafıza, birbirimize umut, direnç ışığı olmanın ne kadar büyük bir sorumluluk olduğunu da görüyoruz. 

Ekmek ve Gül Dergisi Eylül sayısının tüm yazılarını okumak için tıklayın

ÖNCEKİ HABER

Kendisine şiddet uygulayan babasını bıçakladı

SONRAKİ HABER

Aykut Kocaman: Kalemize gelen 2 toptan biri gol oluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...