11 Eylül 2017 01:10

İşçiler yardım istedi, bakanlık ‘işi bırakabilirsiniz’ dedi

Termikel'de 3 aylık maaşlarını alamadıkları için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nı arayan işçilere bakanlık ‘işi bırakabilirsiniz’ dedi.

Paylaş

Ankara’daki Termikel fabrikasında çalışan işçilerin ücretleri 3 aydır ödenmiyor. İşçiler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nı aradıklarında ise “İşten ayrılma hakkınız var” yanıtıyla karşılaşıyor. Bakanlığın yanıtına tepki gösteren işçiler, “İşsizliğin bu kadar yüksek olduğu bir ülkede nasıl işten ayrılalım” diyor. 

Yıllardır ücretlerin geç ya da eksik verildiği Termikel’de işçiler, buna karşı iş bırakmaya kadar var eylemlerle tepkilerini dil getirmişlerdi. Gazetemizi arayan işçiler, Haziran, Ağustos ücretlerini alamadıklarını, Temmuz ayında ise sadece yarım ücretlerini alabildiklerini söylediler. Bayram öncesinde de içeride kalan ücretlerin yatırılacağı sözünün verildiği anlatan işçiler, Eylül ayı ücretinin bile henüz yatırılmadığını dile getirdiler.

İşçiler ücretlerini yatırılması için BİMER’e de başvuruda bulundu. BİMER’in yanıtı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın başvuru hattı 170’i arayın oldu. 170’i aradıklarında ise “İşten ayrılma hakkınız var” cevabı verildi. İşçiler bakanlığın yanıtına tepki göstererek, “İşsizliğin bu kadar yüksek olduğu bir ülkede nasıl işten ayrılalım? Devlet bu işi takip etmiyor. Büyüme rakamları açıklanıyor ama bize karşılığı yok. Darbe oldu filan denilerek maaşlar verilmiyor. Termikel patronu Ahmet Kaya Kanal A’ya çıkıp, ne kadar büyüdüklerini açıklıyor. Fakat maaşlara gelince verilmiyor” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TEKNOROT işçileri: Kadrolu çalışanların kökünü kurutacaklar

SONRAKİ HABER

'Sendikayı örgütledik ama kendimizi örgütlemedik'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...