Bakan Özhaseki eleştiriye dayanamadı

Kayseri’de düzenlenen Dadaloğlu Şenlikleri'nde, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık hükümeti eleştirince gerginlik yaşandı.

10 Eylül 2017 13:10
Paylaş

Kayseri'de 26'ncı Ulusal 16'ncı Uluslararası Dadaloğlu Geleneksel Kültür ve Sanat Şenliği'ne, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, AKP Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, Bağımsız Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AKP İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çeşitli kişiler katıldı.

SİYASETÇİ RÜŞVET ALMAMALI, VATANA İHANET ETMEMELİDİR

Törende açılış konuşmasını yapan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Dadaloğlu'nun birlik, beraberlik içinde olmayı önerdiğini belirterek, şöyle devam etti:
“Ülkemizde hizmet için siyaseti çok önemli buluyorum. Siyasetçi vicdanlı, dürüst, sözünün sahibi olmalı. Siyasetçi dini siyasete alet etmemelidir. Siyasetçi rüşvet almamalı, asla vatana ihanet etmemelidir. Teröristle pazarlık yapmamalı, devletin kilit noktalarına ve kozmik odaya teröristleri yerleştirmemelidir. Siyasetçi kandırılmamalı, kandırmamalıdır.”

‘BUGÜN DOĞRUYU SÖYLEYENLER MAALESEF DIŞLANMAKTADIR’

Bağımsız Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ise “Avşar, ülkesine her zaman hizmet etmiş ve ona göre hareket etmiştir. Avşar, kimseye boyun eğmez. O yüzden de Dadaloğlu çıkmıştır. Sözünün eri olan insanların bu ülkeyi yönetmesi lazım. Bugün doğruyu söyleyenler maalesef dışlanmaktadır. İnşallah bu birlik ve beraberliğimizle ülkemiz layık olduğu yeri alacaktır” diye konuştu.

Şenlikte konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ise CHP Milletvekili Arık’ın eleştirilerine tepkiyle karşılık verdi:
“Milletvekilimiz önce eline vicdanına koymalı ve kendi dönemlerini hatırlamalı. Siyasetçi evet dürüst olmalı. Siyasetçi hırsızlık yapmamalı. Kim hırsızlık yapıyorsa Allah belasını verdi. Bundan 4-5 sene önce ana muhalefetin lideri bana dosyalarla çıkıp iftira etti. Yalanlarını mahkemeyle ispat ettim. Sözlerinizle özünüz bir olacak.”

CHP Milletvekili Arık’ın hükümeti eleştiren konuşma yapmasıyla Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin bulunduğu protokol alanında kısa süreli gerginlik oldu. Bakan Özhaseki, Milletvekili Arık’ın konuşmaları nedeniyle “Bunlar burada konuşulmaz terbiyesizlik yapmayın” dedi. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Danimarka bu yıl da sığınmacı almayacak

SONRAKİ HABER

Çin, benzinli ve dizel araçları yasaklamayı planlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa