10 Eylül 2017 12:51

Çavuştepe Kalesi’nin gönüllü bekçisi işi bırakıyor

Van’ın Gürpınar ilçesinde bulunan Çavuştepe Kalesi’nde 43 yılı kadrolu olmak üzere toplam 55 yıldır bekçilik yapan Mehmet Kuşman görevini bırakıyor.

Paylaş

Van’ın Gürpınar ilçesinde bulunan Çavuştepe Kalesi’nde gönüllü bekçilik yaparken Urartucayı öğrenen, 77 yaşındaki Mehmet Kuşman, 43 yılı kadrolu 55 yıldır sürdürdüğü bu görevini bırakıyor. Emekli olduktan sonra 12 yıldan bu yana hiçbir ücret almadan gönüllü olarak bekçilik yaptığını belirten Kuşman, turistlerin artık yeterince kaleye ilgi göstermediğini, Urartuca yazdığı tablet ve kolyeleri satamadığını, ayrıca tek istediğinin Urartuca’nın gelecek nesillere aktarılması olduğunu söyledi.

Kendi çabalarıyla öğrendiği Urartuca dilinin gelecek nesillere de aktarılmasını isteyen Kuşman, “Yaşlandım bu yıl bırakıyorum. 55 yıldır aynı tepede, elektriği, suyu, lavabosu olmayan bir yerde çalışmak hiç kolay değil. Her gün kilometrelerce yürüyorum, Otostop çek, tepeye çık, hiç de kolay değil. Tek istediğim Urartu dilinin yok olmaması, gelecek nesiller için de bilinmesi ve öğretilmesi” dedi. (Van/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Vicdan ve Adalet Nöbeti'nin 64'üncüsü tutuldu

SONRAKİ HABER

Ellerinde kalem ve defter, okul yapılmasını istediler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...