10 Eylül 2017 10:54

Bursa'daki turşu festivalinde garip rekor

4. Gedelek Turşu Festivali ilginç bir rekor girişimine sahne oldu. 100 çocuk, 'En çok çocuk ile turşu kırma' rekorunu kırdı.

Paylaş

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde bu yıl 4'ncüsü düzenlenen Gedelek Turşu Festivali kapsamında, yaşları 3- 13 arasında değişen 100 çocuğun katılımı ile 'En Çok Çocuk İle Turşu Kurma' rekoru kırıldı.

Türkiye'nin turşu ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Bursa'nın Orhangazi İlçesi Gedelek Mahallesi'nde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Turşu Festivali tuhaf bir rekora ev sahipliği yaptı.

'TURŞULAR DÜNYA LİDERLERİNİN ÇOCUKLARINA GÖNDERİLECEK'

Dünya Çocuk Rekorları Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural'ın da hazır bulunduğu rekor denemesinde, yaşları 3- 13 arasında değişen 100 çocuk bir saat içersinde kendilerine verilen salatalık, havuç, beyaz lahana ve biberden turşu kurarak 'En Çok Çocuk İle Turşu Kurma Rekoru' kırdı. Bu rekor Prof. Dr. Oktay Kural tarafından onaylandı. Prof. Dr. Kural, "Çocuklar ilginç bir rekora imza attı. Bu turşuları dünya liderlerinin çocuklarına gönderecekler. Böylece, dünya barışına ve çocukların kardeşliğine katkı sunmş olacak" dedi.

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan da "Gedelek'te yarım asırdan fazladır turşuculuk yapılıyor. Gedelekli ailelerimizin çocuklarının da turşu konusundaki marifetlerini gördük. Festivalimizin en renkli görüntülerine neden olan tüm çocuklarımızı gözlerinden öpüyorum" ifadelerini kullandı.

Festival sonunda davetliler ile çocuklar günün anısına fotoğraf çektirdi. (Bursa/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Bakan Soylu'dan BBC Türkçe'ye tepki

SONRAKİ HABER

Almanya muhalefeti: Türkiye hükümeti ölçüyü kaçırıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...