10 Eylül 2017 10:34

TESK: Vergi indirimi uzatılsın

TESK, beyaz eşya, mobilya ve inşaat sektöründeki vergi indirimlerinin yıl sonuna kadar uzatılmasını istedi.

Paylaş

Beyaz eşya, mobilya ve inşaat sektöründe yapılan vergi indirimlerinin süresinin bu ayın sonunda biteceğini hatırlatan Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bu indirimlerin süresi yıl sonuna kadar uzatılmalı” dedi.

Vergi indirimi yapılan sektörlerde indirimin etkisinin büyük olduğunu gözlemlediklerini ifade eden Palandöken, “Vergi indirimi sonrasında yurt içi satışlar beyaz eşyada yüzde 25, mobilyada yüzde 35, konutta yüzde 8,2 arttı. Satışlardaki bu artışın büyüme oranının yükselmesine etkisi ise oldukça fazla. Dolayısıyla vergi indirimlerinin yıl sonuna kadar uzatılması halinde bu olumlu etkinin de bir süre daha devam edeceğini tahmin ediyoruz” diye konuştu.

Sektörel bazda yapılan geçici süreli vergi indirimlerinin vergi gelirlerini azaltmayacağını da ifade eden Palandöken, “Ekonominin durgunlukta olduğu dönemlerde vergi indirimleri vergi gelirlerini azaltmaz. Nitekim satılmayan ürünün vergisi de olmaz. Dolayısıyla ÖTV’de indirim yaparak satışların artması sağlandığında, KDV, gelir ve kurumlar vergisi gibi diğer vergiler artıyor“ dedi. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Muhammed Ali Kupası nakavtla başladı

SONRAKİ HABER

Bakan Soylu'dan BBC Türkçe'ye tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...