10 Eylül 2017 10:15

NATO: Kuzey Kore’ye küresel yanıt verilmeli

NATO’dan yapılan açıklamada, Kuzey Kore’ye 'küresel bir yanıt verilmesi' gerektiği savunuldu. 

Paylaş

NATO’dan hidrojen bombası denemesiyle gerilime neden olan Kuzey Kore ile ilgili açıklama geldi. Açıklamada, Kuzey Kore’nin girişimlerinin ‘küresel tehdit oluşturduğu’ belirtildi. Kuzey Kore’ye küresel bir yanıt verilmesi gerektiği de açıklamada ifade edildi.

BBC'nin sorularını yanıtlayan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Kuzey Kore'nin umursamaz davranışlarının küresel bir tehdit olduğunu ve NATO'nun da dahil olduğu küresel bir yanıt verilmesi gerektiğini söyledi. 

Stoltenberg ABD'ye bağlı Pasifik'teki Guam Adası'na Kuzey Kore'nin saldırısı halinde NATO'nun saldırıyla karşılık verip vermeyeceği sorusunu yanıtsız bıraktı. Stoltenberg "Şu anda tamamen bu krize barışçıl bir çözümü nasıl bulabileceğimize odaklandık" dedi. 

Stoltenberg, "Siyasi çözüm için çalışmaya devam etmeli ve Kuzey Kore'ye ekonomik yaptırımlar konusunda baskıyı artırmalıyız" ifadelerini kullandı.

NATO ve uluslararası toplumun tüm baskısına rağmen Kuzey Kore geçtiğimiz hafta 6. ve en güçlü nükleer testini gerçekleştirmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

'İdlib, Astana'da gerilimi azaltma bölgesi ilan edilecek'

SONRAKİ HABER

Otomobil uçuruma yuvarlandı: 2 ölü, 2 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...