10 Eylül 2017 10:08

Arakan’da tek taraflı ateşkes ilanı

Arakan Rohingya Kurtuluş Ordusu (ARSA) bir aylık tek taraflı ateşkes ilan ettiğini açıkladı.

Paylaş

Arakan Rohingya Kurtuluş Ordusu (ARSA), Myanmar’ın Arakan (Rakhine) eyaletindeki “insani kriz nedeniyle” bir aylık tek taraflı ateşkes ilan ettiğini açıkladı.

Ateşkesin dün başladığı duyuruldu. Açıklamada, Myanmar ordusundan da silah bırakması ve insani yardım kuruluşlarından faaliyetlerine devam etmelerini talep edildi.

ARSA milislerinin 25 Ağustos’ta polis noktalarına düzenlediği saldırıları gerekçe gösteren Myanmar ordusu ülkenin kuzeyindeki Arakan (Rakhine) eyaletinde operasyon başlatmış, 

290 bin Arakanlı Müslüman evlerini terk ederek Bangladeş’e sığınmıştı.

77 MİLYON DOLARLIK ACİL YARDIM İHTİYACI

Birleşmiş Milletler (BM), Arakanlı mültecilerin ciddi şekilde gıda, temiz su ve tıbbi yardıma ihtiyaç duyduğunu, acilen 77 milyon dolarlık yardıma ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.

BM’nin Bangladeş’te Yerleşik Koordinatörü Robert Watkins de, acilen 60 bin yeni barınağa, gıda, temiz su ve sağlık yardımına ihtiyaç duyulduğunu açıkladı. 

CİNSEL ŞİDDET MAĞDURLARI İÇİN ÖZEL YARDIMA İHTİYAÇ VAR

Watkins cinsel şiddet mağdurları için özel sağlık yardımına ihtiyaç olduğunu da belirtti.

Myanmar’da ağırlıklı olarak Arakan eyaletindeki yaşayan Müslüman azınlık Rohingyalar, “yasa dışı göçmen” statüsünde kabul ediliyor ve bu nedenle de vatandaşlık dahil temel haklara sahip değiller.

Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International) Myanmar ordusunu, Bangladeş sınırına mayın döşemekle suçladı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Erzincan'ın Ocak köyünde yok yok

SONRAKİ HABER

'İdlib, Astana'da gerilimi azaltma bölgesi ilan edilecek'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa