10 Eylül 2017 08:48

Ülke adaletini bu meydanda kaybetti

10 Ekim Ankara Katliamı'nın 23. ayında saldırının gerçekleştiği yerde bir araya gelen aileler: Ülke adaletini bu meydanda kaybetti

Paylaş

10 Ekim Ankara Katliamı'nın 23. ayında aileler saldırının gerçekleştiği yerde bir araya geldi. 10 Ekim Der Başkanı Mehtap Sakine Coşgun, ülkenin adaletini bu meydanda kaybettiğini vurguladı. Açıklamada 25-26 Eylül'de görülmeye devam edecek dava için çağrı yapıldı.

10 Ekim Ankara Gar Katliamı 23. ayında da unutulmadı. 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği'nin (10 Ekim-Der) çağrısıyla her ayın 10. gününde olduğu gibi Ankara Garı önünde buluşuldu. Burada yapılan açıklamada konuşan 10 Ekim-Der Başkanı Mehtap Sakine Coşgun, 10 Ekim Katliamı’nın üzerinden 702 gün yani 23 ay geçtiğini söyledi. Ancak ne kaybedilenlerin acısının söndüğünü ne de yaralıların yarasının dindiğini belirten Coşgun, şu an biri yoğun bakımda olmak üzere 30'a yakın kişinin ağır tedavisinin devam etiğini aktardı. Çoşgun, 10 Ekim günü “Emek, Barış ve Demokrasi” meydanında olan yurttaşların bu ülkenin aydınlık yüzü ve barış emekçisi insanlar olduğunu ama IŞİD ve karanlık destekçilerince katledildiklerini söyledi. 

DURUŞMA 25-26 EYLÜL'DE

Ülkeninadaletini bu meydanda kaybettiğini vurgulayan Coşgun, “Türkiye tarihinin en büyük katliamı şu an bulunduğumuz alanda herkesin gözleri önünde yapılmıştır. Türkiye bu alanda karanlığa ve adaletsizliğe savrulmuştur. Hiçbir adalet, yitirdiklerimizi bize geri getiremez. Ne olursa olsun eksik bir adaletle karşı karşıyayız. Ancak bir nebze de olsa adaleti kaybettiğimiz yerde yeniden kurabiliriz. 10 Ekim mahkemesinin 5. tur duruşmaları 25-26 Eylül’de Ankara’da devam edecek. Mahkeme salonuna henüz bu katliamın tüm sorumluları getirilmiş değil. Doğrudan suç fiiline dahil olan sanıkların çeşitli operasyonlarda öldürülmesi, yurtdışına kaçabilmesi bu davaya gölge düşürmektedir” dedi. 

SORUMLULAR HESAP VERMELİ

10 Ekim davası üzerindeki en büyük gölgenin, kamusal sorumlulukları gereği Türkiye tarihinin en büyük katliamını önlemesi gereken kurumların ve siyasal olarak sorumlu olanların hesap vermemesi olduğuna dikkat çeken Coşgun, şöyle konuştu:

“Bu hesap da er geç sorulmalıdır. Sorulacaktır. Karanlık bir vahşet örgütünün binlerce kilometre yol katedip gelip bu katliamı gerçekleştirebilmesi bu sorumluların sadece utancı değil aynı anda hesap vermesi gereken bir konu olmalıdır.”

Açıkamanın ardından 10 Ekim Anıtı'na karanfiller bırakıldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

29 Aralık barış grevi nedeniyle memuriyetten men ettiler

SONRAKİ HABER

Muhabirimiz Kemal Özer'e bir destek de Kuzey Ormanlarından

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...