10 Eylül 2017 07:49

IOC Başkanı Bach: Rio 2016 rüşvet iddiasını ciddiye alıyoruz

Uluslararası Olimpiyat Komitesi bir kez daha rüşvet iddialarının odağında. Başkan Thomas Bach, Rio 2016 iddialarını ciddiye aldıklarını öne sürdü.

Paylaş

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach, Rio de Janeiro 2016 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’na ilişkin rüşvet iddialarını ciddiye aldıklarını söyledi. Bach, oyunların Rio de Janeiro’ya verilmesine dair oy satın alma iddialarının doğru olması halinde gereken tüm yaptırımları uygulayacaklarını dile getirdi.

Rio 2016 Komitesi Başkanı Carlos Nuzman, 5 Eylül’de rüşvet iddiaları çerçevesinde gözaltına alınmıştı.

Ev baskını, Bach’ın IOC toplantısı için Güney Amerika’ya gelmesinden 2 gün önce gerçekleşmişti.

Bach tarafından IOC üyesi yapılan ve 2020 Tokyo IOC Koordinasyon Komisyonu’nda yer alan Nuzman’ın pasaportuna el konuldu.
Nuzman’ın “Kral Arthur” lakaplı iş adamı Arthur Cesar de Menezes Soares Filho ile Senegalli eski Uluslararası Atletizm Federasyonları (IAAF) Başkanı Lamine Diack arasındaki bağlantıyı sağladığı iddia ediliyor.

Diack, Rio de Janeiro’nun kazandığı Ekim 2009 oylaması sırasında IOC üyesiydi. ABD’den sağlanan belgeler, 2009 yılında Lamine Diack’ın oğlu Papa Massata’nın Seyşeller merkezli offshore şirketi Yemli Limited’a Pamodzi Danışmanlık şirketi üzerinden 300 bin dolar para aktarıldığını ortaya koymuştu. Yemli Limited şirketinin bağlantılı olduğu Namibiyalı eski sprinter ve IOC üyesi Frankie Fredericks de rüşvet iddialarının odağındaki isimlerden biri. Fredericks, iddialar üzerine 2024 Olimpiyatları için IOC Değerlendirme Komisyonu’ndaki görevinden istifa etmişti.

Brezilya gazetesi Estadao’ya göre Rio 2016 iddiaları dahilinde Güney Amerika, Asya ve Afrika ülkelerini kapsayan geniş bir yolsuzluk operasyonu başlatılacak. (SPOR SERVİSİ)

Fotoğraf: Gözaltına alındıktan sonra Carlos Nuzman.

MİTHAT FABİAN SÖZMEN: OLİMPİYAT MEŞALESİ TEHDİT ALTINDA

ÖNCEKİ HABER

'Herakles Lahdi' 13 Eylül'de Türkiye'ye dönüyor

SONRAKİ HABER

Erdoğan'dan siber suçlara karşı harekete geçme çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...