10 Eylül 2017 07:28

Balıkçı 'Çomar' günde 15 balık yakalıyor

Erzurum'un Oltu ilçesine bağlı Çataksu Mahallesi'nde yaşayan 20 yaşındaki Hakan Atmaca'nın köpeği 'Çomar', günde 15 balık yakalıyor.

Paylaş

Erzurum'un Oltu ilçesine bağlı Çataksu Mahallesi'nde yaşayan 20 yaşındaki Hakan Atmaca'nın köpeği, gölde balık yakalıyor. Görenleri şaşkına çeviren Kurzhaar cinsi 'Çomar' adlı av köpeği Ayvalı Baraj Gölü'ne götürüldüğünde suya girip yakaladığı balıkları sahibine getiriyor.

Hakan Atmaca Çomar'ın avda vurulan ve göle düşen kuşları suya girip getirmeye alıştığı için, baraj gölüne her götürdüğünde suya girip yakaladığı balıkları kendisine getirdiğini, böylece balık ihtiyaçlarını 2 yaşındaki 'Çomar' sayesinde karşıladıklarını anlattı.

İlk gördüğünde herkes gibi kendisinin çok şaşırdığını söyleyen Hakan Atmaca, "Göle her girişinde bir balık getiriyor. Boş çıkmıyor. Bir köpeğin suda çok hareketli olan balıkları yakalaması gerçekten hayret verici" diye konuştu.

Yeğenine ait köpeğin yakaladığı balıkları afiyetle yediklerini söyleyen Engin Atmaca ise, "Merak eden varsa Ayvalı barajına gelsin ve Çomar'ın tuttuğu sazan balıkları birlikte yiyelim. Çomar 1 günde yaklaşık 15 balık yakalayabıliyor" dedi.

(Erzurum/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Hayatı kasırgayla değişen Tim Duncan'dan 'Irma' çağrısı

SONRAKİ HABER

'Herakles Lahdi' 13 Eylül'de Türkiye'ye dönüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...