25 Temmuz 2012 06:04

763 kurumdan AKP’ye: Müzakere yolunu açın

Diyarbakır’da bir araya gelen 763 kurum yaptığı basın açıklaması ile artan çatışmaların ve ölümlerin durdurulmasını istedi.Sümerpark’ta gerçekleştirilen basın açıklamasında aralarında iş çevreleri, sendikalar, insan hakları örgütleri ve meslek odalarının da bulunduğu 763 kurum adına konuşan İHD

763 kurumdan AKP’ye: Müzakere yolunu açın
Paylaş
Faruk Ayyıldız

Sümerpark’ta gerçekleştirilen basın açıklamasında aralarında iş çevreleri, sendikalar, insan hakları örgütleri ve meslek odalarının da bulunduğu 763 kurum adına konuşan İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, kalıcı ve onurlu bir barış için herkese görev düştüğünü söyledi. Kürt sorununun çatışmayla çözülemeyeceğini dile getiren Bilici, “Konuşmaya ve müzakere etmeye ihtiyaç var” dedi. Müzakere için diyaloğun gerekli olduğunu belirten Bilici, bu diyaloğun da meselenin muhatapları ile gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi. Diyalog ortamının sağlanması için kesintisiz bir çatışmasızlık ortamına ihtiyaç olduğunu ifade eden Bilici, bu ortamın sağlanması için herkesin sorumluluk alması gerektiğini belirtti.
Kürt sorunun barışçıl çözümü yolunda etkili aktörlerin devreye girmesinin hayati önem taşıdığına vurgu yapan Bilici, “Sorunun çözümünde etkili aktörlerden biri olan Abdullah Öcalan 1 yıldır avukatlarıyla görüştürülmemektedir” dedi. AKP iktidarını kamuoyunda ve siyasal alanda ortaya çıkan havanın olumlu bir sürece dönüşmesi için çaba sarf etmeye çağıran Bilici, “Zaman geçirmeksizin iktidarı, Sayın Öcalan’ın avukatları ile görüşmesinin önünü açmaya ve sürece etkili katılımının sağlanması için uygun koşulları sağlamaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Belçikalı sendikalardan IOC'ye Mittal tepkisi

SONRAKİ HABER

Ev hapsi değil engelsiz erişim istiyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...