10 Eylül 2017 01:43

‘Doğum günün kutlu olsun Deniz!’

Almanya’daki dostları, meslektaşları ve gazeteci örgütleri bugün 44 yaşına giren Deniz Yücel'i unutmadı.

Paylaş

209 gündür tutuklu bulunan Die Welt Gazetesi Türkiye Temsilcisi Deniz Yücel bugün 44 yaşına giriyor. 44. yaşına özgürlükten yoksun, demir parmaklıklar arkasında girecek Deniz Yücel’i Almanya’daki dostları, meslektaşları ve gazeteci örgütleri unutmadı. 

Dostları bugün öğlen saatlerinde Berlin’de araba konvoyu yaparak doğum gününü kutlayacak.

Saat 12.30’da Karl-Marx-Alle’de bir araya gelecek olan Deniz’in dostları, akrabaları ve meslektaşları araba ve bisikletlerle oluşturdukları konvoyla Başbakanlık Binası önünde kadar giderek, bir kez daha Deniz ve diğer gazetecilerin serbest bırakılmasını isteyecek. Ve burada Deniz’in doğum gününü hep birlikte kutlayacak.

‘AÇIKLAMA VAR, ADIM YOK’

“Deniz’e Özgürlük” kampanyasından Tilman Clauss, Evrensel’e yaptığı açıklamada Deniz’in doğum gününü başbakanlık binası önünde kutlayacak olmalarının kendileri için önemli olduğunu belirterek, “Bir çok açıklama yapılıyor. Ancak gereken adımlar atılmıyor. Hükümet gecikmeli olarak devreye girdi. İsteğimiz Deniz Yücel, Meşale Tolu ve Peter Streudtner başta olmak üzere bütün serbest bırakılması. Daha önce doğum gününü birlikte kutladığımız Deniz bu yıl doğum gününü tek kişilik hücrede yalnız başına kutlayacak. 45. yılını birlikte dışarıda kutlamak umuduyla bu etkinliği düzenledik” dedi.

Clauss, önümüzdeki haftalarda Deniz’in serbest bırakılması için başka eylemler düzenlemeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

14 GAZETECİ ÖRGÜTÜNDEN MEKTUP

Gazeteci örgütleri de Deniz’in doğum gününü unutmadı. Aralarında Alman Gazeteciler Birliği (DJU). Alman Gazeteciler Cemiyetinin (DJV) de olduğu 14 değişik gazeteci ve medya örgütü ortak  bir mektup yayımladı. Türkçe ve Almanca olarak hazırlanan mektupta Deniz ve diğer gazetecilerin derhal serbest bırakılması talep edildi.

Die Tageszeitung (TAZ) gazetesi de Deniz’in doğum gününü hazırladığı kapakla kutladı. Deniz’in fotoğrafının üzerinde “Deniz, bilmelisin ki doğum gününü kutlayacağız” yazısı yazıldı. (Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'11 Eylül’de gazeteciliği savunmak için Silivri’deyiz'

SONRAKİ HABER

Duvardan rol çalmak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa