25 Temmuz 2012 03:34

Şemdinli'de şiddetli çatışmalar

Şemdinli İlçesi’ne bağlı Bağlar (Nehri) Köyü yakınlarında askerler ile HPG'liler arasında şiddetli çatışmalar çıktığı belirtildi. Çatışma bölgesi, yapılan havan topu atışlarının ardından savaş uçakları tarafından bombalandı. Bölgedeki köylülerin can güvenliğinin olmadığı ve evlerinden

Şemdinli'de şiddetli çatışmalar
Paylaş

DİHA'nın haberine göre Şemdinli İlçesi'ne bağlı Bağlar (Nehri) Köyü’nün Çem (Navrezan) ve Rüzgarlı (Rubunus) mezraları arasındaki kırsal alanda yaşanan akşam saatlerinde yaşanan çatışmada ikisi subay, biri uzman çavuş olmak üzere 3 askerin yaralandığı iddia edildi. Bölgedeki köylüler, bölgeye yapılan havan atışlarının ardından bu kez de bölgenin savaş uçakları tarafından bombalandığını bildirdi. Yüksekova hava sahasını kullanan çok sayıda savaş uçağı, Bağlar Köyü’nün mezraları arasındaki kırsal kesimi bombalamaya başlarken, bazı uçakların ise, Federal Kürdistan Bölgesi’ne bağlı Hakurki Bölgesi’ne geçtiği öğrenildi. Operasyon bölgesine askeri sevkiyat ise devam ediyor.

KÖYLÜLER EVLERİNDEN ÇIKAMIYOR

Bağlar Köyü’ne bağlı Güzelkaya (Begerdi) ve Moşe (Müşe), Çem (Navrezan) ve Rüzgarlı (Rubunus) köylüleri çatışma ve bombalamalar nedeniyle Şemdinli’ye geldi. Köylerden gelen yurttaşlar, bölgede savaş uçakları ve top atışlarının bölgeyi yaşanmaz hale getirdiğini söyledi. Yurttaşlar, çatışma bölgesindeki köylerde kalan yurttaşların köylerinden çıkamadıklarını, dağlarda kalan çoban ve hayvanlardan ise, haber alamadıklarını belirtti. Yine Moşe ve Beytere mezralarında kalan köylülerin de can güvenlikleri olmadığı için evlerini terk ederek, Bağlar Köyü'ne bağlı Zorgeçit (Getget) mezrasına geçtikleri bildirildi. Köylüler, bölgede şiddetli çatışmanın yaşandığını, havan ve uçaklarla yapılan bombalamanın yanı sıra helikopterlerle bölgeye özel birliklerin taşındığı kaydetti.

ÖZEL TİM HAREKETLİLİĞİ

Yüksekova ve Şemdinli ilçelerindeki askeri önlemler ise arttırıldı. Yüksekova’da birçok noktaya özel hareket timlerinin yerleştirildiği görüldü. Yüksekova’ya bağlı olan ve dün skorsky tipi bir helikopterin düştüğü Dostki Bölgesi’ne yönelik ise, askeri sevkiyatın yapıldığı belirtiliyor. Öte yandan iftar saatlerinde Yüksekova 34. Hudut Tümeni’nden Dağlıca (Oramar) istikametine zırhlı araçlarında arasında bulunduğu 100 araçlık askeri konvoyun gittiği öğrenildi. (HAKKARİ)

ÖNCEKİ HABER

HDK, Buldan ve Ersanlı'yı ziyaret etti

SONRAKİ HABER

Basın Özgürlüğü Ödülleri verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...