09 Eylül 2017 12:30

Şiddete ‘Hayır’ diyen kadınlara dava açıldı

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’ne katılan 11 kadına dava açıldı.

Paylaş

Hilal TOK
İstanbul

Ankara’da geçtiğimiz yıl 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde gerçekleşen polis saldırısı sonucu gözaltına alınan 11 kadına dava açıldı. Ankara HDP İl Eş Başkanı Merva Aytemür, Eski Eğitim Sen Kadın Sekreteri Ebru Yiğit, Ayla Yılmaz, Derman Aydın, Gökçe Şentürk, Hacer Atahan, Heyem Yiğit, Necla Vuranok, Neriman Kalkan, Seren Halaç ve Sinem Küçük’e açılan davanın ilk duruşması 24 Ocak 2018’de Ankara Adliyesi’nde görülecek.

Açılan dava ile ilgili konuşan Ankara Kadın Platformu Üyesi Yurdagül Çabat platform olarak davanın takipçisi olacaklarını söyledi. Çabat, “Türkiye’de her geçen gün daha da artan, vahşileşen kadın cinayetlerinin, şiddetin, tacizin, çocuk istismarının yaşandığı bir dönemde kadınların bu katliama, bu şiddete ‘hayır’ demesi uluslararası bir günde yasaklanıyor, kadınlar ses çıkardığı için devlet eliyle şiddete maruz kalıyor. Bu da yetmiyor davalar açılıyor. Dün söylediğimiz gibi korkmuyoruz, hayatımızdan da haklarımızdan da vazgeçmeyeceğiz.”dedi.

Ankara Kadın Platformunun çağrısıyla, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle gerçekleşen eylemde kadınlar Kolej Meydanı’nda buluşarak Sakarya Meydanı’na yürümek istedi. Polisler, Kolej kavşağında toplanan kadınlara OHAL nedeniyle yürüyüşe izin vermeyeceklerini söyledi. Burada kadınlara saldıran polis, 11 kadını yaka paça gözaltına aldı.

ÖNCEKİ HABER

Hepsini istiyoruz: Hakikati tutuklayamazsınız

SONRAKİ HABER

Kadın esnaf sayısı 1 yılda 13 bin 538 arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...