09 Eylül 2017 11:48

Hepsini istiyoruz: Hakikati tutuklayamazsınız

‘Dışarıdaki Gazeteciler’ İnisiyatifi, 11 Eylül'de görülecek Cumhuriyet davasına dikkat çekerek tutuklu gazeteciler için özgürlük istedi.

Paylaş

11 Eylül’de Silivri’de görülecek Cumhuriyet davasına çağrı yapan ‘Dışarıdaki Gazeteciler’ İnisiyatifi Kadıköy Boğa’da bir araya gelerek, Süreya Operası’na kadar Cumhuriyet gazetesi dağıttı. Kalkedon’da açıklama yapan gazeteciler 11 Eylül’de, “Hakikati tutuklayamazsınız” diyerek tutuklu gazetecilere özgürlük istedi. 

Kadıköy Altıyol’da bir araya gelen Cumhuriyet Gazetesi Koordinasyonu bileşenleri Silivri’de görülecek Cumhuriyet davasına dikkat çekmek ve gazetecilere özgürlük talebiyle Cumhuriyet gazetesi dağıtımı gerçekleştirdi. Ara sokak sokaklarda gazete dağıtan gazetecilere yurttaşlardan alkış alınırken sık sık “Özgür basın susturalamaz” sloganları atıldı. Gazete dağıtımı süresince tutuklu gazetecilerin isimleri okunurken kitle de "özgürlük" diye haykırdı. 

‘ARKADAŞLARIMIZI ALMAYA GİDECEĞİZ’

Ara sokaklarda yapılan dağıtımın ardından Kalkedon Meydanı’nda DİSK Basın-İş Genel Başkanı ve Cumhuriyet Gazetesi çalışanı Faruk Eren kısa bir konuşma yaptı. Silivri’de yurttaşları Cumhuriyet gazetesine ve gazetecilere sahip çıkmaya çağıran Eren, “Bu Cumhuriyet davasıdır. Tüm tutuklu gazetecilerin özgür kalmasını istiyoruz. Arkadaşlarımızı almaya gideceğiz onları yalnız bırakmayalım” diyerek konuşmasına son verdi. 

TUTUKSUZ YARGILAMA ESASTIR

‘Dışarıdaki Gazeteciler’, sosyal medyadan da Cumhuriyet davasının ikinci duruşması öncesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Tutuksuz yargılama esastır” sözlerini yeniden hatırlattı.

Twitter’dan ‘#PazartesiSilivride’ etiketiyle dolaşıma sokulan videoda, Erdoğan’ın başbakanlık döneminde sarf ettiği sözler yer alıyor. Videoda Erdoğan şunları söylüyor: “Gazetecidir, siyasidir… Kim olursa olsun. Bu insanların tutuksuz yargılanmaları mümkünken niçin illa da bir tutuklu yargılama süreci yapılıyor.”

Videoda Erdoğan’ın sözlerine Selda Bağcan’ın ünlü şarkısı ‘Yaz gazeteci yaz’ eşlik ederken, inisiyatif de Erdoğan’la aynı fikirde olduğunu belirtiyor.  (MEDYA SERVİSİ) (Fotoğraflar: Metin YOKSU)

ÖNCEKİ HABER

TV 10 çalışanları: Bu televizyon satılık değildir

SONRAKİ HABER

Şiddete ‘Hayır’ diyen kadınlara dava açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...