09 Eylül 2017 11:53

TV 10 çalışanları: Bu televizyon satılık değildir

KHK ile kapatılan TV10’un çalışanları, televizyonlarının tekrar açılması talebi ile 49. kez Galatasaray Meydanında bir araya geldi.

Paylaş

Geçtiğimiz hafta kanalın demirbaş ve lisansları ihaleye yoluyla satışa çıkarılmasına tepki gösteren TV10 Yönetim Kurulu Başkanı Veli Büyükşahin, “Aleviler’in lokmaları satılamaz ve alınamaz. Buna ne müsaade edeceğiz nede helal edeceğiz” dedi.

 

ÇOK SAYIDA KİŞİ KATILDI


Olağanüstü Hal kapsamında çıkarılan 668 sayılı KHK ile kapatılan TV10 çalışanlarının başlattıkları eylem 49. haftasında devam etti. “Alevilerin sesi TV10 susturulamaz” pankartının açıldığı eylemde “Alevilerin sesi susturulamaz”, “Özgür basın susturulamaz” sloganları atıldı. Eyleme bu hafta 17 Eylül mitingi tertip komitesi, PSAKD Ataşehir Şubesi Cemevi Başkanı Hasan Gülüm, PSAKD Genel Merkez yöneticisi Gülizar Taşbilek, ABF İnanç kurulu Bileşenleri, HDP İnanç Kurulu Üyesi Murat Mıhçı, HDP MYK Üyesi Ali Kenanoğlu, HDP MYK Üyesi Çilem Küçükkeleş, Eğitimci–Yazar Kemal Bülbül, DAD, Cumartesi Anneleri, F Oturumu insanları ve TV10 izleyicileri katıldı.


SATIŞ DURDURULMALI


TV 10 adına açıklamayı TV10 Yönetim Kurulu Başkanı Veli Büyükşahin gerçekleştirdi. Büyükşahin, “OHAL kaldırılsın, mağduriyetler giderilmesi için buradayız. Alevilerin lokmaları ile televizyonumuz kapatıldı. Televizyonumuzun kapatılması ile ilgili hiçbir yargı kararı yok. OHAL İnceleme Komisyonuna başvurmak istiyoruz ama siz başvuramazsınız diyorlar. Alevilerin lokmaları ile kurulan bu televizyon satılık değildir” dedi. OHAL inceleme komisyonuna  satışın durdurulması için başvuru yapacaklarını söyleyen Büyükşahin, “Satışın durdurulmasını ve televizyonumuzun bize iade edilmesini talep edeceğiz. Herşey hukuksuz. Hiçbir şey hukuka dayanmıyor. Bizi susturamazsınız” diye konuştu.


‘HERKESİ BU MİTİNGE DAVET EDİYORUZ’


Demokrasi güçlerinin 17 Eylül’de Kartal’da gerçekleştireceği mitingin Tertip Komitesi adına konuşan Hasan Gülüm, “Alevi Bektaşi Federasyonu ve Eğitim Sen olarak müfredata itirazımız var demek için miting düzenliyoruz. Bu yanlış müfredata hayır diyoruz. Herkesin hayırlarının olduğu bir miting olacak. Birlikte sözünü söyleyeceği bir miting olacak. Herkesi bu mitinge davet ediyoruz. Eğitimde yaşanan gericiliğine karşı laik, parasız eğitimi savunmak için oradayız” dedi. Eylem 17 Eylül'de Kartal’da yapılacak olan miting için dağıtılan miting ile son buldu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eren Enerji'deki işçi kıyımı protesto edildi

SONRAKİ HABER

Hepsini istiyoruz: Hakikati tutuklayamazsınız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...