09 Eylül 2017 11:49

Eren Enerji'deki işçi kıyımı protesto edildi

Enerji Sen’e üye oldukları için işten atılan 13 işçi için Eren Holding önünde protesto gösterisi yapıldı.

Paylaş

DİSK’e bağlı Enerji Sen’e üye oldukları için işten atılan 13 işçi için DİSK’e bağlı Enerji Sen ve Limter-İş, Eren Holding önünde açıklama yaparak işten atmaları protesto etti. Yapılan açıklamada “Sendikalı olduk işten atıldık. İşimizi geri istiyoruz!” yazılı pankart açılırken burada konuşan Enerji Sen Genel Sekreteri Süleyman Keskin, kötü çalışma koşullarına karşı Enerji Sen’e üye olan 13 işçinin işten atıldığını hatırlatarak işçiler yıllarca Eren şirketinde kölece çalışma koşullarına mahkûm edildiğine dikkat çekti. Düşük ücretle çalıştırılan işçilere şirket yetkililerinin tarafından iki yıl boyunca zam verilmeyeceği bilgisinin aktarıldığını söyleyen Keskin, işçilere yaşamsal bir ihtiyaç olan suyun dahi işçilere verilmediğini, işçilerin deniz suyu içmeye mecbur bırakıldığını iddia etti. 

KAZANAN BİZ OLACAĞIZ

İşçilerin istifaya zorlandığını ve tüm bu baskılara rağmen mücadele ederek patronu masaya oturttuklarını belirten Keskin şunları söyledi: “Bu mücadelede direnenler kazanır. Direnmeyenler çürümeye mahkumlardır. 90’lı yıllarda emeğin bayrağını dalgalandıran madenci atalarımıza söz verdik. Hiçbirinizin hiçbir şüphesi olmasın emeğin bayrağı bizim elimizde yükselecek. Ve bu topraklara gelmiş halkımızı zehirleyen, çocuklarımızı üç kuruşa çalıştıran, atalarımızın mezarlarının üzerine daha fazla rant elde etmek için şirketler kurup, yaşadığımız beldeleri ranta çevirenlere emeğin gücünü, işçilerin gücünü göstereceğiz. Kazanan biz olacağız” 

BASKILAR SÜRÜYOR

Sendikal tercihlerinden dolayı hiçbir işçinin işten atılamayacağına dikkat çeken Keskin, işten çıkarmaların yanı sıra üyelerine yönelik baskıların sürdüğünü aktardı. Şirket yetkililerinin işçileri telefonla arayarak “sendikadan istifa edin aksi taktirde işinize son vereceğiz” diye tehdit ettiğini ifade eden Keskin,  “Eren Enerji patronlarının yasa kanun tanımayan tavırlarına rağmen bu mücadelenin sonunda da işimizi geri kazanacağız” dedi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Af Örgütü Genel Sekreteri Shetty, İdil Eser'i ziyaret etti

SONRAKİ HABER

TV 10 çalışanları: Bu televizyon satılık değildir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...