24 Temmuz 2012 15:04

Kemer’de HES düellosu yaşanıyor!

Antalya’nın turizm merkezi Kemer’deki HES tartışması büyüyor. CHP İlçe Başkanı Umut Güneş’in “GATAB Kemer’de HES yapacak” açıklamasının ardından bir basın toplantısı düzenleyen GATAB (Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği) Başkanı Yusuf Üras, GATAB Meclisine micro HES tekl

Kemer’de HES düellosu yaşanıyor!
Paylaş
Yusuf Yavuz

Üras’ın açıklamalarına yanıt veren Umut Güneş, HES görüşmesinin video görüntülerini basınla paylaşarak “Yalancının mumu ispatlanana kadar yanar” dedi.

İŞTE KEMER’DEKİ MİKRO HES DÜELLOSU

CHP İlçe Başkanı Umut Güneş’in GATAB’ın mikro HES yapacağını iddia ederek konuyu yargıya taşıdıklarına ilişkin açıklamasının ardından basın toplantısı düzenleyerek Güneş’i yalanlayan Üras,  “Boş yere yaygara koparılıyor. Daha kesinleşmiş, gerçekleşmiş ya da projelendirilmiş herhangi bir çalışma yok. Sadece boru içinden akan Sudan yararlanılması adına gelen bir micro HES teklifini GATAB Meclisine taşıdık. Umut Güneş ve onun zihniyeti yine yaygara ve kuru gürültü peşindedir. GATAB’ın Kemer’de HES yapacağı yalandır” diye konuştu.

ÜRAS: AMAÇ KÂR ETMEK DEĞİL

Umut Güneş’in yargıyı boş yere oyaladığını, gündemi ve kamuoyunu meşgul ettiği ifade eden Üras, Kemer’in turizm bölgesi olması nedeniyle hassas olan konuda ÇED raporu istendiğini ifade etti. Üras, “GATAB enerji üretip bundan kâr elde etmek düşüncesinde olan bir kurum değildir. Yapılması planlanan şey çok basit bir anlatımla suyun akış gücünden yararlanmaktır. Eğer bu projede küçük de olsa çevreye veya Kemer’e zarar verecek olsa, başta biz karşı çıkarız, bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

VİDEO GÖRÜNTÜLERİNİ PAYLAŞTI

Üras’ın açıklamarına tepki gösteren CHP İlçe Başkanı Güneş, “Kamuoyunu asıl meşgul eden Üras’ın megaloman hayalleri ve yalanlarıdır” diyerek HES teklifinin görüşüldüğü toplantıya ilişkin video görüntülerini ve belgelerini basınla paylaştı. Güneş, “Yöneticiler halkına yalan söylememelidir, halkını kandırmamalıdır. Yöneticiler halkına hesap vermelidir. Yalancının mumu ispata kadar yanmıştır. İspat ediyoruz; GATAB Meclisi, 18. 05. 2012 tarihinde gündeminin 9. maddesinde Güverte kaynağı Mikro HES konusunu gündemine almış ve yapılan oylama ile oy çokluğuyla güverte kaynağı Mikro HES çalışmasını başlatma kararı almıştır” dedi. (Antalya/EVRENSEL)


HES BİTİNCE Mİ MÜCADELE EDECEĞİZ?

HES’lerin ‘mikro’ denildiğinde daha zararsız anlamına gelmediğini dile getiren Güneş, şunları söyledi: “Sayın Üras, ‘küçük basit bir işlem, bir boru bağlanacak’ diyerek kimi aldatacağını sanıyor? Sayın Üras açıklamalarında ‘teklifin işletmelerden geldiğini’ ve ‘çalışmalara başlanmadığını’ söylemiştir. Sayın Üras henüz bir çalışmanın olmadığını iddia etmişse de böyle bir açıklama Sayın Üras’ın çapını da ortaya koymaktadır. Çalışma olup bittikten sonra, HES yapıldıktan sonra mı mücadele edeceğiz? Sayın Üras’ın, çalışmanın yeni yapıldığını ifade etmesi büyük bir yalandır. Çünkü Temsan tutanağına göre, 25. 08. 2010 tarihinde 2713 sayılı GATAB’ın yazılı talebine istinaden HES çalışmalarına başlanılmıştır. Sayın Üras’ın kimseyi aldatmaya, hele hele halkı aldatmaya hakkı yoktur. Basiretsiz yönetimiyle GATAB’ı zarara uğratan Yusuf Üras doğayı katlederek üreteceği elektriği satarak mı  GATAB’ı kâra geçireceğini sanmaktadır!”

‘ÜRAS MECLİSİ DE ALDATTI!’

GATAB Başkanı Üras’ın sadece halkını aldatmadığını, aynı zamanda arazide fiziki bir çalışma yapılmayacağını ve 800’lük boruya bir türbin ekleneceğini, bununda basit bir işlem olduğunu beyan ederek GATAB Meclisini de aldattığını öne süren Güneş, “AKP’li Yusuf Üras konu hakkında bilgisiz, programsız ve vizyonsuz olduğunu kamuoyuna bu açıklamasıyla ispatlamıştır” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Yağma Hasan’ın böreği

SONRAKİ HABER

Bir de devlet eliyle ödüllendirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...