25 Temmuz 2012 07:11

Bir göç hikayesi; yoksulluk ve ayrımcılık

Urfa’dan iş bulma umuduyla çıkan ve şehir şehir dolaşan 8 kişilik Yıldırım ailesi, son olarak geldikleri Manisa’nın Ahmetli ilçesinden de mahallenin şikayeti üzerine kovuldu. Yardım için başvurdukları belediye ve kaymakamlıktan da olumsuz cevap alan Yıldırım ailesi, gittikleri her yerde ırkçı yaklaşımlarla karşılaştı. Urfa C

Bir göç hikayesi; yoksulluk ve ayrımcılık
Paylaş
İbrahim Coşkun

‘HANİ AK PARTİ NERDE?​’

Hasan Yıldırım, kendilerine yardımda bulunması için başvurduğu AKP Manisa İl Örgütünün durumlarını Ahmetli Belediye Başkanına bildirmesine rağmen kendilerine herhangi bir yardım yapılmadığını, üstüne üstlük telefon açtıkları belediye çalışanlarının kendisini azarladığını söyledi. Kendisinin de AKP üyesi olduğunu belirten Yıldırım, “Hani AK Parti nerede? Kaç tane çocuğum var. Ne yapayım ben, çocuklarımı öldüreyim mi, evlatlık mı vereyim. Sadece çocuklarım için yaşıyorum başka bir amacım yok” diye sitem etti.

‘AL SANA ÇOCUK, ERDOĞAN! ’

Belediyeden umduğu yardımı alamayan Yıldırım, başvurduğu Kaymakamlıktan da, “Senin memleketinde iş yok mu? Git ikametgahın neredeyse onlar sana yardım etsin” cevabını aldığını söyledi. Başbakanın ‘En az 3 çocuk yapın’ sözlerine çocuklarını işaret ederek  tepki gösteren Yıldırım, “Al sana çocuk. Bir aydır banyo bile yapamıyorlar. Yap o zaman vazifeni, başbakanlığını yap. Senin başbakanlığın bu mu? Bu mübarek ramazan ayında sokakta kaldık” diye konuştu.

‘ÇOCUKLAR AÇ, SUSUZ’

Çocukların annesi Fatma Yıldırım ise, Urfa’da arada bir ev temizliği işlerine gittiğini, buralara daha iyi bir yaşam için geldiklerini söyledi. Gittikleri her yerde ‘nerelisiniz’ sorusu ile karşılaştıklarını, ev bulamadıklarını dile getiren Yıldırım, “Biz çok şey istemiyoruz. Bir kiralık ev ve iş istiyoruz. Benim çocuklarım sokakta kalıyor. Hepsi aç, susuz” sözleriyle anlatıyor yaşadıklarını. (Manisa/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Gençlik Bakanlığı, genç işçiye mezar oldu

SONRAKİ HABER

Yağma Hasan’ın böreği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...