24 Temmuz 2012 14:21

Gençlik Bakanlığı, genç işçiye mezar oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığının Aydınlıkevler'de bulunan yeni binası henüz 23 yaşında bir gence mezar oldu. Aylarca uyarılara rağmen yapılmayan bozuk kapı, Bakanlıkta özel güvenlik olarak işe başlayan Uğur Yıldız'ın üstüne yıkıldı.  Özel bir güvenlik şirketine bağlı güvenlik görevlisi olarak Genç

Gençlik Bakanlığı, genç işçiye mezar oldu
Paylaş
Hilal Yağız / Gökhan Uysal

Özel bir güvenlik şirketine bağlı güvenlik görevlisi olarak Gençlik ve Spor Bakanlığında çalışan Uğur Yıldız, 21 Temmuz Cumartesi günü işyerinde feci bir şekilde can verdi. Kazaya yine bir ihmal neden oldu. Aylarca tamir edilmeyen sürgülü demir kapı rayından çıkarak Yıldız'ın üzerine düştü. Hastaneye kaldırılmasına rağmen kurtarılamayan 23 yaşındaki Yıldız'ın ölümü hem iş arkadaşlarını hem ailesini, hem de oturduğu mahalleliyi kahretti.  Yakınları, olayın aydınlatılmasını ve sorumluların cezalandırılmasını istiyorlar.

Bir özel güvenlik şirketinde çalışan Uğur Yıldız, askerden döndükten hemen sonra Gençlik ve Spor Bakanlığının Aydınlıkevler'de yeni yapılan binasında görevlendirildi. Fakat işyerinde uzun zamandır onarılmayan 1.5 tonluk demir kapı genç Uğur'un canını aldı. Uğur'un ailesi şimdi Bakanlıktan kamera kayıtlarını almak istiyor.

'İÇİM ELVERMİYOR...'

Gazetemizi arayan Uğur'un çalışma arkadaşı "Bu olayla ilgili hiçbir yerde haber çıkmadı. İçim elvermiyor. Sorumlular bulunsun istiyoruz" dedi. İhbarda bulunan ve arkadaşının ölümünün arkasındaki gerçeklerin açıklanmasını isteyen kişi, işten atılmamak için adının yayınlanmamasını istedi. Bütün işçiler adı konmasa da bunun cinayet olduğunun, Uğur'un göz göre öldüğünün farkında. Bu yüzden en azından olayın duyurulmasını talep ediyorlar.

Uğur Yıldız'ın cenazesinin memleketinde toprağa verildiği gün mahallesine yaptığımız ziyarette komşuları, Uğur'un yakın arkadaşları oradaydılar. Komşuları ve arkadaşları da gencecik bir çocuğun yok yere ölüp gitmesinin sebebini bilmiyor. Aile ise acılı. Uğur'un dayısı Mustafa Baloğlu ise Bakanlıktan bu işin aslını öğrenmeye gideceğini söylüyor.  

'KAPI İÇİN PARA BİLE İSTERLER'

Uğur Yıldız'ın hayatını kaybetmesinin ardından bir İnternet sitesinde çıkan habere, Yıldız'ın yakınları ve sevdikleri yorumlar yaptı. Habere yorum yapan bir iş arkadaşı, "Biz dağ gibi kardeşimizi toprağa verdik. O ihmalleri yapanları, o kadar dilekçe verilmesine rağmen o kapıyı yaptırmayanları Allah'a havale ediyorum. Bu kadar basit miydi, kardeşim daha 23 yaşındaydı" diyerek olaydan yetkilileri sorumlu tuttu. Bir başka arkadaşı ise "Bak gör 'kapıda hasar var' deyip ailesinden para da isterler"yorumunda bulundu. Bir yakını ise basında olayın yer almamasından şikayet etti: "Bu mudur ya sadece bu mu haber? Gencecik 23 yaşında bir adam öldü, bir haber daha yazamaz mısınız?" dedi. Bu olayın üstünün kapatılmak istendiğini belirten Uğur Yıldız'ın yakınları suçluların cezasını çekmesi gerektiğini ifade ediyorlar.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Fukuşima’da radyasyonun üstü örtüldü

SONRAKİ HABER

Bir göç hikayesi; yoksulluk ve ayrımcılık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...