08 Eylül 2017 18:18

Ayhan Bilgen'in tahliyesine itiraz edildi

Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı, Ayhan Bilgen'in tahliyesine itiraz etti.

Paylaş

Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı, HDP Milletvekili Ayhan Bilgen'in tahliyesine itiraz ederek yeniden tutuklanmasını istedi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının, 6-8 Ekim Kobani olayları öncesinde HDP MYK'sinin yaptığı sokağa çıkma çağrısına ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanan HDP sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen'in tahliye edilmesi kararına savcı itiraz etti. Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı, Ayhan Bilgen'i tahliye eden 5'inci Ağır Ceza Mahkemesinin üst mahkemesi konumundaki 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesine itiraz dilekçesini bugün akşam saatlerinde sundu.

Cumhuriyet savcısının sunduğu dilekçede, Bilgen'in üzerine atılı suçlar yönünden kuvvetli suç şüphesinin olduğu, terör örgütü üyesi olmak suçundan yargılandığı belirtilerek suçun vasıf ve mahiyeti nedeniyle adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı belirtildi. Dilekçede Ayhan Bilgen hakkında tahliye kararının kaldırılarak tutuklanmaya yönelik yakalama emri çıkarılması talep edildi.

31 Ocak 2017’den bu yana Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen için 25.5 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada bugün tahliye kararı çıkmıştı.

Eski MAZLUMDER yöneticisi ve Özgür Gündem ve Evrensel yazarı olan Ayhan Bilgen, tutuklandığı sırada HDP sözcüsüydü. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Aracının motoruna sıkışan yavru kedileri sahiplendi

SONRAKİ HABER

Lösemi hastası Hande için kan bağışı kampanyası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...