Aziz Kocaoğlu, 'Erdoğan' sloganlarıyla protesto edildi

İzmir Selçuk'ta açılış törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, 'Recep Tayyip Erdoğan' sloganlarıyla protesto edilince töreni terk etti.

08 Eylül 2017 17:03
Paylaş

İzmir'in Selçuk ilçesindeki kurtuluş günü kutlamaları ve toplu açılış ve temel atma töreninde, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu konuşma yaptığı sırada törene katılanlar tarafından "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları atıldı. Bu durum üzerine sinirlenen ve töreni terk eden Kocaoğlu'nun ardından söz alan Başbakan Binali Yıldırım ise yaşanan olaya ilişkin "Demek ki Recep Tayyip Erdoğan sevgisine tahammül edemeyenler var" dedi.

KOCAOĞLU: ADAM GİBİ DURUN!

Selçuk'taki kurtuluş günü kutlamaları ve toplu açılış ve temel atma töreninde konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, törene katılanların protestosu ile karşılaştı. Konuşması, törene katılanlar tarafından atılan "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları ile kesilen Aziz Kocaoğlu, bunun üzerine İZBAN hattının Torbalı'dan Selçuk'a kadar uzatılması hizmetini anımsatarak "Bu projenin anası da babası da İzmir Büyükşehir Belediyesidir, uygulayıcısı da Başbakan'dır. Ayıptır, bu yaptığınız 40'ı geçti. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Ben yüzde 56 oy almış belediye başkanıyım. Siz nezaket kuralları içinde beni dinlemek zorundasınız. Bu proje sayın Başbakan kadar benim de projemdir. Bu böyle bilinmelidir. Adam gibi durulması gerekiyor. Sizi adam gibi durmaya çağırıyorum. Adam gibi durun" dedi. Aziz Kocaoğlu, daha sonra konuşmasını sürdürmeden töreni terk etti.

YILDIRIM: SİNİRDEN BİR ŞEKER ÇIKTI, VİTESLER ATTI

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun ardından "'Yolların kralı Başbakan Binali Yıldırım" sloganlarıyla kürsüye çıkan Binali Yıldırım ise "Selçuk'a bugün müjdeyle geldik, hizmetle geldik. Sevgili Selçuklular, Başkan niye sinirlendi? Anladınız mı? Demek ki Recep Tayyip Erdoğan sevgisine hala tahammül edemeyenler var. Biliyorsunuz Aziz Başkan'ın şekeri var. Sinirden bir şeker çıktı, vitesler attı. Ama öfke onun olsun, sevgi bizim olsun. Hoşgörü İzmir'in olsun" dedi.

İZBAN tartışmasının anlamsız olduğunu ifade eden Başbakan Binali Yıldırım "Anlamsız bir tartışma, İZBAN kimin? Senin mi, benim mi? İZBAN İzmir'in, sevgili İzmirlilerin. Bazı şeylerin hatırlanması gerekir" dedi.

BİR YURTTAŞ 'HASTANE' DİYE BAĞIRDI

Kalabalık arasında bir kadının, "Hastane" diye bağırması üzerine Yıldırım, "Hastaneniz çoktan bitecekti ama istemezukçular var ya, onlar dava açtı. Bu nedenle yeri değişti, yenisi yapılıyor. Bu hizmetle ilgili Sayın Başkan'a, her ne kadar celallendiyse de Büyükşehir Belediye Başkanı'na ve yüklenici firmalara teşekkür ediyorum" dedi.

AZİZ KOCAOĞLU TWITTER HESABINDAN TEPKİ GÖSTERDİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, akşam saatlerinde Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla yaşananlara tepki gösterdi.

 

(HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Sarıgül: Akşener'in partisine katılmak gündemimde değil

SONRAKİ HABER

Sağlıkta şiddet: Muayene için geldiği doktoru vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...