08 Eylül 2017 17:45

Sarıgül: Akşener'in partisine katılmak gündemimde değil

Mustafa Sarıgül, Meral Akşener'in partisine katılmanın gündeminde olmadığını ve buna Şişli halkının karar vereceğini söyledi.

Paylaş

İstanbul'un Şişli Belediyesi eski Başkanı Mustafa Sarıgül, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu. Tarihi İçkale ve Hazreti Süleyman Cami'ini gezen Sarıgül, Diyarbakırlılar ile sohbet etti ve vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra gazetecilere konuşan Sarıgül, MHP'den ihraç edilen milletvekillerin Meral Akşener öncülüğünde kuracağı partiye katılacağı yönündeki iddiaları yanıtladı.

Sarıgül, kendi çizgileri ve çalışmaları olduğunu, herkese başarılar dilediğini, böyle bir konunun gündeminde olmadığını belirterek, "Bir siyaset adamının, 'ben adayım' demesini hiçbir zaman doğru bulmam. Ben çalışmalarıma devam ediyorum. Bütün yurttaşlarımla, siyasi parti farkı gözetmeden temaslarımı sürdürüyorum. Benim nereye geleceğimin kararlarını yaptığımız çalışmalar ve yurttaşlarımızın takdir duygusu verir. Ben Şişli'de uzun süre siyaset yaptım. Her siyaset adamının anıldığı yerler vardır. Ben Şişli ile rahmetli Erbakan Konya ve Ecevit ise Zonguldak ile anılıyor. Şişlili yurttaşlarımı çok seviyorum. Bana uzun yıllar görev verdiler. Benim bundan sonra nereye gideceğimin kararını da önce Allah'ım sonra da Şişlili yurttaşlarım verir" dedi.

TUTUKLU MİLLETVEKİLLERİ

Tutuklu milletvekilleri konusunu da değerlendiren Sarıgül, siyasetçilerin, hangi siyasi partiye mensup olursa, olsun tutuklanmasını doğru bulmadığını anlatan Sarıgül, "Herkes, her vatandaş, her siyasi, görüşlerini ve düşüncelerini bayrağımıza ve toprağımıza dokunmadan görüşlerinin her noktasını söylemesi lazım. Görüşlerini söylemesinden dolayı da hiçbir insanın baskı altına alınmasının, ceza görmesini, demokrasi anlayışım gereği kabul etmem mümkün değildir" ifadelerini kullandı. (Diyarbakır/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Bingöl'de çatışma: 1 asker hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Aziz Kocaoğlu, 'Erdoğan' sloganlarıyla protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa